Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

RBAR: Βρετανική κυριαρχία στο Άσκοτ

Ελλάδα 8:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

RBAR: Βρετανική κυριαρχία στο Άσκοτ

ΝΕΑ

RBAR: Βρετανική κυριαρχία στο Άσκοτ

ΝΕΑ

Οι τοπικοί ήρωες Paul Bonhomme και Nigel Lamb βρέθηκαν στις πρώτες δύο θέσεις της αερομαχίας πάνω από τον ιππόδρομο του Άσκοτ!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Το βρετανικό 1-2 στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Air Race, όχι μόνο προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στους 29.000 θεατές που κατέκλυσαν τις κερκίδες αλλά έδωσε και νέο νόημα στη μάχη του τίτλου!

Με τους ισχυρούς ανέμους (ακόμα και 30 κόμβων!) που έπνεαν στην περιοχή να δυσκολεύουν το έργο των πιλότων, ο Bonhomme κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Πήρε 12 πόντους που σε συνδυασμό με την μόλις 8η θέση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Hannes Arch, μείωσαν τη μεταξύ τους διαφορά από τους 13 βαθμούς, στους 2!

Advertisement
Advertisement

Ο Bonhomme έφτασε τους 41 έναντι 43 του μεγάλου του αντιπάλου, με τρεις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν. Η πτήση του Βρετανού που ενθουσίασε το ένθερμο κοινό, ήταν χειρουργικής ακρίβειας και το 1:11.579 του χάρισε τη νίκη με διαφορά μόλις 171 χιλιοστών του δευτερολέπτου!

«Ήταν μεγάλη ανατροπή και μία σπουδαία νίκη. Δεν θα μπορούσα να ελπίζω σε καλύτερο αποτέλεσμα, ειδικά μπροστά στο βρετανικό κοινό που απέδειξε πως λατρεύει την αεροπλοΐα», είπε ο Bonhomme που παραλίγο να αποκλειστεί νωρίς, αφού στη φάση «Top12» είχε ηττηθεί από τον Matthias Dolderer. Συνέχισε όμως, ως ένας εκ των δύο ταχύτερων ηττημένων.

Advertisement

Στη δεύτερη θέση αρκέστηκε ο Lamb που με την τρίτη συνεχόμενη παρουσία του στο βάθρο, έφτασε τους 35 βαθμούς και έκανε το καλύτερο δώρο στον εαυτό του για τα 58α γενέθλιά του! Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γάλλος Nicolas Ivanoff.

Ήταν μία κακή ημέρα για τον Arch που είδε το βαθμολογικό του προβάδισμα να μειώνεται δραματικά, λόγω του αποκλεισμού του στη φάση «Super 8» μετά από μία σειρά χρονικών ποινών στην επηρεασμένη από τους ισχυρούς ανέμους εναέρια διαδρομή.

Advertisement

H τελική κατάταξη στο Άσκοτ:
1. Paul Bonhomme (Μ. Βρετανία)
2. Nigel Lamb (Μ. Βρετανία)
3. Nicolas Ivanoff (Γαλλία)
4. Matthias Dolderer (Γερμανία)
5. Matt Hall (Αυστραλία)
6. Yoshihide Muroya (Ιαπωνία)
7. Peter Besenyei (Ουγγαρία)
8. Hannes Arch (Αυστρία)
9. Martin Sonka (Τσεχία)
10. Kirby Chambliss (ΗΠΑ)
11. Pete McLeod (Καναδάς)
12. Michael Goulian (ΗΠΑ)

Στη συνέχεια, το εντυπωσιακό Red Bull Air Race Series κάνει το υπέρ-ατλαντικό ταξίδι, με δύο αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής: στις 6-7 Σεπτεμβρίου στο Ντάλας και στις 11-12 Οκτωβρίου στο Λας Βέγκας.

Advertisement