Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Range Rover Velar «πάτησε» στην Αμερική

Ελλάδα 12:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Range Rover Velar «πάτησε» στην Αμερική

ΝΕΑ

To Range Rover Velar «πάτησε» στην Αμερική

ΝΕΑ

Η βρετανική φίρμα παρουσιάζει επί αμερικανικού εδάφους, στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, το νέο μεσαίο της SUV. To Range Rover Velar τοποθετείται στην γκάμα μεταξύ του Evoque & του Range Rover Sport.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το νέο Range Rover Velar έχει μήκος 4.803 χλστ., ύψος 1.665 χλστ. και πλάτος 1.930 χλστ., έχοντας χτιστεί πάνω στην νεότερη αλουμινένια πλατφόρμα της Jaguar Land Rover, στην οποία βασίζεται η Jaguar F-Pace. Σχεδιαστικά, το Velar δείχνει σαν ένα μεγαλύτερο Evoque, με διαφοροποιημένο όμως πίσω τμήμα, που ανασηκώνει τον προφυλακτήρα και τοποθετεί νέα λεπτά φώτα κάτω από το παρμπρίζ. Στο εσωτερικό, η σχεδίαση έχει απλές και λιτές γραμμές, όμως πάνω στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα εντυπωσιάζουν οι δύο 10 ιντσών οθόνες αφής, με την πάνω να φιλοξενεί όλες τις λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων, ενώ η κάτω διαθέτει τεχνολογικά προηγμένους διακόπτες αφής για τον κλιματισμό.

Η Land Rover δεν ξεχνά και την πρακτικότητα του Range Rover Velar, προσφέροντας έναν πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών 632 λίτρων, ο οποίος αυξάνεται στα 1.731 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.  Στους κινητήρες, το Velar θα διατεθεί με έναν 2λιτρο 4κύλινδρο diesel με 180 και 240 ίππους, έναν 3λιτρο V6 diesel με 300 άλογα, αλλά και δύο βενζινοκινητήρες 2,0 και 3,0 λίτρων (ο δεύτερος V6) με 250 και 380 ίππους αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Όλα τα μοτέρ θα συνδυαστούν με τετρακίνηση, η οποία ενσωματώνει και το σύστημα με προεπιλεγμένα set-up για κίνηση σε διάφορα εδάφη Terrain Response της εταιρείας. Οι πωλήσεις του νέου Range Rover Velar αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι.