Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Radar RD6 Horizon: Το πιο δυνατό pickup των Κινέζων

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Radar RD6 Horizon: Το πιο δυνατό pickup των Κινέζων

ΝΕΑ

Radar RD6 Horizon: Το πιο δυνατό pickup των Κινέζων

ΝΕΑ

Το Radar RD6 Horizon αναμένεται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, με τη Geely να δέχεται ήδη παραγγελίες.

Advertisement
Advertisement

Η Έκθεση του Πεκίνου ξεκινάει στις 25 Απριλίου και ένα από τα πολυαναμενόμενα μοντέλα προς παρουσίαση θα είναι το Radar RD6 Horizon.

Σύμφωνα με την μητρική Geely, θα είναι το ταχύτερο pickup από την Ανατολή και φαίνεται πως το ενδιαφέρον για την αγορά του είναι ήδη μεγάλο, καθώς οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει.

Το πρώτο RD6 παρουσιάστηκε το 2022 ως πισωκίνητο, με έναν ηλεκτροκινητήρα. Τώρα, το μοντέλο κάνει το μεγάλο βήμα και περνάει στην τετρακίνηση, συνεπώς θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, στοιχείο που επιδεικνύει η εταιρεία με το «4WD» στο πίσω μέρος.

Advertisement
Advertisement

Η μάσκα είναι ανασχεδιασμένη, την ώρα που το Radar αναγράφεται πλέον με τεράστια γράμματα στη γρίλια μπροστά και στον μοχλό της πίσω πόρτας.

Οι διαστάσεις του ηλεκτρικού pickup είναι 5,2 μέτρα μήκος, 1,9 μέτρα πλάτος και 1,8 μέτρα ύψος. Το μέγεθος και η χωρητικότητα της καρότσας παραμένουν ίδια στα 1.200 λίτρα, ωστόσο το τετρακίνητο RD6 Horizon αντέχει περισσότερο βάρος, περίπου στα 860 κιλά.

Η κυριότερη διαφορά του όμως με το απλό έγκειται στην ιπποδύναμη. Το νέο ηλεκτρικό pickup της Geely αποδίδει 428 ίππους και 594 Nm ροπής. Μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα σε 4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του αγγίζει τα 190 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η Geely έχει αναβαθμίσει και το σύστημα της πέδησης, ώστε να αναλογεί στην αυξημένη ιπποδύναμη του pickup. Το RD6 Horizon διαθέτει επίσης ένα έξυπνο σύστημα υποβοήθησης παντός εδάφους, όπου προσαρμόζει τη ροπή του αναλόγως τις συνθήκες.

Τέλος, ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του επτά προφίλ οδήγησης, τα οποία θα μπορούν να αλλάξουν μέσω φωνητικών εντολών. Οι τιμές του νέου Radar RD6 Horizon δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα, αλλά σίγουρα θα κοστίζει παραπάνω από την πισωκίνητη έκδοση η οποία στην Κίνα πωλείται με περίπου 18.500 ευρώ.

Advertisement

Το ισχυρότερο ηλεκτρικό pickup των Κινέζων θα παρουσιαστεί στην Έκθεση του Πεκίνου κάποια στιγμή κατά το δεκαήμερο της εκδήλωσης.