Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI

R8 V10 Plus: Ενα κορυφαίο surercar

Ελλάδα 11:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

R8 V10 Plus: Ενα κορυφαίο surercar

AUDI

R8 V10 Plus: Ενα κορυφαίο surercar

AUDI

Σε σχέση με το «βασικό» R8, στη συγκεκριμένη version ο V10 των 5,2 λίτρων, τεχνολογίας FSI αποδίδει 610 ίππους  και 560 Nm ροπής (από 540 άλογα και 540 Nm) και έχει τελική ταχύτητα στα 330 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Σύμφωνα με την Audi, το V10 μηχανικό σύνολο φέρει και ένα επιπλέον σύστημα έμμεσου ψεκασμού, που λειτουργεί συμπληρωματικά με τον άμεσο, επιτρέποντας στον κινητήρα να χρειάζεται λιγότερο καύσιμο και να έχει μεγαλύτερη δύναμη. Την κατανάλωση ευνοεί και η τεχνολογία απενεργοποίησης των κυλίνδρων (Cylinder-On-Demand). Tα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 3,2 δευτερόλεπτα και τα 0-200 χλμ./ώρα και 9,9 δευτερόλεπτα. Το πλαίσιο του αυτοκινήτου, Audi Space Frame,  αποτελείται κατά 86% από αλουμίνιο και 14% από ανθρακονήματα (το βάρος του πλαισίου ανέρχεται στα 202 κιλά και εξασφαλίζει 40% περισσότερη ακαμψία σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά).

Άλλο ένα στοιχείο που αλλάζει είναι η απουσία μηχανικού κιβωτίου, με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7-speed S-Tronic) να αποτελεί πλέον τη μόνη επιλογή. Αυτό συνεργάζεται με ένα εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης Quattro, το οποίο κατανέμει τη ροπή ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, στέλνοντας σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και το 100% της ροπής σε έναν άξονα. Ο οδηγός έχει επιλογή ανάμεσα σε 4 λειτουργίες οδηγικού στιλ (comfort, auto, dynamic και individual) μέσω του συστήματος drive select dynamic handling. Ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό και επεμβαίνει στα χαρακτηριστικά του κινητήρα, του τιμονιού, της μετάδοσης και του κιβωτίου, αλλά και στα στοιχεία του προαιρετικού εξοπλισμού, όπως οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Audi magnetic ride. Στην έκδοση V10 Plus είναι στάνταρ και το σύστημα «Performance Mode».

Advertisement
Advertisement