Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Quantum GP700: με αγάπη από την Αυστραλία!

Ελλάδα 12:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Quantum GP700: με αγάπη από την Αυστραλία!

ΝΕΑ

Quantum GP700: με αγάπη από την Αυστραλία!

ΝΕΑ

To GP700 κατατάσσεται ανάμεσα στα fan-cars που προσφέρουν μοναδικές παρόμοιες συγκινήσεις όπως τα εξίσου εξεζητημένα Ariel Atom και KTM X-Bow.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

H Quantum Performance παρουσιάζει το πρώτο της αυτοκίνητο με την «φορμουλίστικη» σχεδίαση να μαρτυρά από την πρώτη ματιά για το τι προορίζεται. Είναι μονοθέσιο και ζυγίζει μόλις 700 kg με ιδανική αναλογία κιλών ανά ίππο, μιας και υπάρχει τετρακύλινδρος κινητήρας με ισχύ 700 PS. Η χωρητικότητα του μοτέρ είναι στα 2.700 cc και στην απόδοσή του συμβάλλει το διπλό σύστημα υπερτροφοδότησης με τα άλογα να περνούν στους πίσω τροχούς, μέσω σειραϊκού κιβωτίου με 6 σχέσεις.

Quantum GP700 (1)

Advertisement
Advertisement

Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 πετυχαίνεται σε 2,6 sec, ενώ η Quantum Performance αναφέρει πως τα περιθώρια πρόσφυσης είναι τόσο υψηλά που πετυχαίνονται στο χαλαρό 2g πλευρικής επιτάχυνσης (μία από τις αγαπημένες μετρήσεις για τους Αμερικανούς), ενώ το ίδιο μέγεθος αποδίδεται και στα απότομα φρένα. Λόγω του εξεζητημένου χαρακτήρα του GP700, έγκριση για κυκλοφορία στους δρόμους θα υπάρχει μόνο για τις ΗΠΑ. Πάντως, η αυστραλέζικη εταιρία μιλά για κατόπιν παραγγελίας διάθεση στην παγκόσμια αγορά με την τιμή να κυμαίνεται στο περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ!

Quantum GP700 (3)