Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Qiantu Motor: Κινέζικα ηλεκτρικά… Made in the USA!

Ελλάδα 12:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Qiantu Motor: Κινέζικα ηλεκτρικά… Made in the USA!

ΝΕΑ

Qiantu Motor: Κινέζικα ηλεκτρικά… Made in the USA!

ΝΕΑ

Την πρόθεσή της να κατασκευάσει το ηλεκτρικό της σπορ αυτοκίνητο K50 επί αμερικάνικου εδάφους ανακοίνωσε η Qiantu Motor κάτι που θα γίνει σε συνεργασία με την αμερικάνικη εταιρία Mullen Technologies. Πώς αλλάζουν οι καιροί! ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό coupe Κ50 είναι η δημιουργία της Qiantu, που παρουσιάστηκε επίσημα το περασμένο καλοκαίρι με στόχο να μπει σύντομα στην παραγωγή. Κοιτάζοντας το K50 βέβαια κανείς δεν σκέφτεται “κινέζικο” ξεξινώνας από το ταμπελάκι της τιμής που βρίσκεται λίγο πάνω από τα 100.000 δολάρια Αμερικής.

Το Qiantu ξεχωρίζει για το αλουμινένιο πλαίσιό του και την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων στο αμάξωμά του, ενώ δεν τα πάει καθόλου άσχημα ούτε στον τομέα του design. Χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικούς κινητήρες συνολικής απόδοσης 400 ίππων και πάνω από 70 κιλών ροπής, ενώ η ανακοινώσιμη αυτονομία του ανέρχεται στα 380 χλμ. Καλά τα καταφέρνει και τον τομέα των επιδόσεων με την διαδικασία για τα 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 4,6 δευτερόλεπτα και την τελική να αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα.

qiantu-k50-3

Advertisement
Advertisement

Η Qiantu Motor και η Mullen Technologies ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες τη συνεργασία τους, με την αμερικάνικη εταιρία να συναρμολογεί το K50 επί αμερικάνικου εδάφους και να φροντίζει για το ομολογκάρισμα, την προώθηση και τη διανομή του. Για την ολοκλήρωση του Κ50 θα χρησιμοποιούνται και μηχανικά μέρη από την αμερικάνικη αγορά.