Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Qashqai «σώζει» τους εργαζόμενους στο Σάντερλαντ

Ελλάδα 11:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Qashqai «σώζει» τους εργαζόμενους στο Σάντερλαντ

ΝΕΑ

To Qashqai «σώζει» τους εργαζόμενους στο Σάντερλαντ

ΝΕΑ

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από τη συνάντηση του Προέδρου της Nissan με την Πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, στο Νο 10 της Ντάουνιγκ Στριτ, και η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε τις αποφάσεις της για το κεντρικό της εργοστάσιο στο Σάντερλαντ. Ο Carlos Ghosn είχε ζητήσει διαβεβαιώσεις από την Theresa May ότι το Brexit δεν θα επηρεάσει την ανταγωνιστικότητα των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται εκεί, διαφορετικά θα έστελνε αλλού την παραγωγή του επόμενου Qashqai.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Οι διαβεβαιώσεις κρίθηκαν επαρκείς και η Nissan αποφάσισε στη συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής να παραμείνει στο Σάντερλαντ η γραμμή παραγωγής του best seller μοντέλου της. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και το επόμενο X-Trail θα κατασκευάζεται στην αγγλική πόλη. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εκεί γίνεται επίσης η παραγωγή του Juke, του Note, του ηλεκτρικού Leaf και των Infiniti Q30/QX30, η Nissan διαβεβαίωσε ότι θα διατηρηθούν οι 7.000 θέσεις εργασίας.

Η Nissan είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στη Γηραιά Αλβιώνα, πίσω μόνο από την Jaguar Land Rover. Το εργοστάσιο του Σάντερλαντ λειτουργεί από το 1986 και σε αυτά τα 30 χρόνια έχει κατασκευάσει σχεδόν 9 εκατ. οχήματα, 2 εκατ. εκ των οποίων είναι Qashqai.

Advertisement
Advertisement

nissan-qashqai-sunderland-production-continues-2