Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Puritalia Berlinetta Hybrid με 965 ίππους!

Ελλάδα 11:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Puritalia Berlinetta Hybrid με 965 ίππους!

ΝΕΑ

Puritalia Berlinetta Hybrid με 965 ίππους!

ΝΕΑ

Το νέο ιταλικό μοντέλο από τον κατασκευαστή Puritalia φέρει έναν βενζινοκινήρα V8 και έναν ηλεκτροκινητήρα συνολικής ισχύος 965 ίππων!

Advertisement
Advertisement

Ένα μοναδικό αυτοκίνητο παρουσιάζει στη Γενεύη η κατασκευάστρια εταιρείων σπορ οχημάτων Puritalia από τη Νάπολη το οποίο φέρει το λογότυπο Berlinetta και οι δύο κινητήρες του αποδίδουν συνολικά 965 ίππους.

Το ιταλικό μοντέλο αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνεία του κλασικού σπορ αυτοκινήτου και στο εμπρόσθιο μέρος του έχει τοποθετηθεί ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας 5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 750 ίππους ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει ο ηλεκτροκινητήρας ο οποίος εκτοξεύει τη συνδυαστική απόδοση σε περίπου 1.000 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς μεταφέρεται μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων ενώ η τελική του ταχύτητα προσδιορίζεται στα 335 χλμ./ώρα και τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 2,7 δευτερόλπετα.

Ο ηλεκτροκινητήρας, που ζυγίζει μόλις 25 κιλά, προέρχεται από τον βρετανικό ειδικό Yasa και αποδίδει 215 ίππους. Οι μπαταρίες λειτουργούν με τάση 700 volts. Οι μπαταρίες προσδίδουν αυτονομία με τον ηλεκτροκινητήρα 20 χιλιομέτρων αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αφορά ένας αυτοκίνητο απόδοσης σχεδόν 1.000 ίππων. Η φόρτιση των μπαταριών διαρκεί τρεις ώρες.

Advertisement

Το υβριδικό σύστημα ελέγχεται από ειδικό λογισμικό που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη. Για να προσδιοριστεί η βέλτιστη υβριδική απόδοση, αναγνωρίζεται το στυλ του οδηγού. Παρέχονται επίσης δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κυκλοφορία, τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες του δρόμου.

Advertisement

Ο οδηγός μπορεί επίσης να επιλέξει μεταξύ των λειτουργιών Sport, Corsa και e-Power. Σε λειτουργία Corsa, ο ήχος του συστήματος εξάτμισης είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός. Επιπλέον, υπάρχει ένας διακόπτης eMozione με τον οποίο η ροπή του ηλεκτροκινητήρα μπορεί να αυξηθεί σε 370 Nm για 45 δευτερόλεπτα!

Το αυτοκίνητο είναι χειροποίητο και αναμένεται να κατασκευαστούν μόλις 150 μονάδες. Η τιμή εκκίνησης της Puritalia Berlinetta θα ξεπερνά τις 550.000 ευρώ…

Advertisement