Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πτώση-ρεκόρ 90% σημειώνει η επιβατική κίνηση στα ΜΜΜ

Ελλάδα 18:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πτώση-ρεκόρ 90% σημειώνει η επιβατική κίνηση στα ΜΜΜ

ΝΕΑ

Πτώση-ρεκόρ 90% σημειώνει η επιβατική κίνηση στα ΜΜΜ

ΝΕΑ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει η αστική συγκοινωνία ενώ επίσης ανακοίνωσε το σχέδιο για την Aegean.

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στον Σκάι καθώς ανέφερε ότι η επιβατική κίνηση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχει μειωθεί κατά 90% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΣΑ!

«Εμείς ωστόσο στα αστικά λεωφορεία τις ώρες αιχμής από νωρίς το πρωί έως τις 10:00 τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά και από τις 15:00 έως τις 18:00. Τις υπόλοιπες ώρες τα δρομολόγια είναι μειωμένα καθώς η κίνηση μειώνεται περαιτέρω από το 90%.!» τόνισε με έμφαση ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Advertisement
Advertisement

Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά δημόσια τους υπαλλήλους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ξεκαθάρισε ότι παρά το γεγονός ότι εργάζονται εκ περιτροπής αμείβονται κανονικά και χωρίς να έχουν υποστεί καμία μείωση στον μισθό τους.

Όσον αφορά στα μέτρα προφύλαξης έναντι του κορωνοϊού όλα τα οχήματα ή συρμοί απολυμαίνονται σχολαστικά και σύμφωνα με τις οδηγίες του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Πάντως ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθάρισε ότι η εικόνα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς δεν είναι η καλύτερη και ο ίδιος ευχαρίστησε το επιβατικό κοινό για την ανοχή που δείχνει ωστόσο τόνισε με έμφαση ότι η αστική συγκοινωνία δεν έχει σταματήσει. Και μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Δεν πρόκειται να σταματήσει η αστική συγκοινωνία.»

Advertisement

Όσον αφορά στα δρομολόγια των τρένων ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι διατηρούνται τουλάχιστον δύο ζεύγη γραμμών ώστε να συνεχιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία των συρμών.

Ειδικότερα ανέφερε ότι:«Στα τρένα διατηρείται ένα ζεύγος από και προς Αθήνα – Θεσσαλονίκη και δύο ζεύγη από και προς Θεσσαλονίκη – Λάρισα, καθώς και ότι στον προαστιακό της Αθήνας, τον οποίο χρησιμοποιούν πολλοί πολίτες για να μεταβούν στην εργασία τους, υπάρχουν έξι ζεύγη από και προς Αθήνα-Χαλκίδα, Πειραιά – αεροδρόμιο και Πειραιά – Κιάτο.»

Advertisement

Για τις Διευθύνσεις Μεταφορών ο Υπουργός τόνισε ότι οι πολίτες θα μπορούν να αποστέλλουν email στις κατά τόπους Υπηρεσίες και οι Προϊστάμενοι αξιολογούν τα αιτήματα και στη συνέχεια εξυπηρετούνται. Άλλωστε όπως ανέφερε χαρακτηριστικά έχουμε «Απαγόρευση Κυκλοφορίας»…

Επίσης ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να σταματήσει η οικονομική δραστηριότητα καθώς αν συμβεί κάτι τέτοιο η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη. Αυτή την στιγμή τα μέτρα προσαρμόζονται μέρα με την ημέρα ανέφερε ο Υπουργός.

Για τις αεροπορικές εταιρείες ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι είναι σε συνεχείς επαφές με την Κομισιόν ώστε να ενισχυθούν οι αερομεταφορές και ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν πρόκειται να αφήσει να καταρρεύσει μια εταιρεία-στολίδι όπως είναι η Aegean!

Advertisement

Άλλωστε όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών χαρακτηριστικά: «Ο ιδιωτικός τομέας αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας και των δημοσίων εσόδων οπότε θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τον στηρίξουμε.»

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατέστησε σαφές ότι πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις και τόνισε ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες εάν έχει λήξει το ΚΤΕΟ του οχήματος τους ή το δίπλωμα οδήγησης τους, διότι έχει δοθεί παράταση. Το ίδιο ισχύει και με τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ.

Κάλεσε τους πολίτες να δείξουν και εκείνοι κατανόηση και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, υπενθυμίζοντας ότι όπως έχει πει και ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας, αυτές οι δύο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες, ενώ επισήμανε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει δείξει ψυχραιμία.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι υπάρχει μέριμνα για τους οδηγούς ταξί και τα ΚΤΕΛ διότι κατατάσσονται και αυτοί στην κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών, σημειώνοντας ότι σιγά-σιγά το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης θα ξεδιπλώσει την πολιτική που θα ακολουθήσει τον επόμενο μήνα. Ανέφερε επίσης ότι το ΤΕΕ έχει καταθέσει πρόταση για εισοδηματικά κριτήρια όσον αφορά στην ένταξη των μηχανικών στο επίδομα των 800 ευρώ. Πρόσθεσε ότι η κρίση είναι δυναμική και άρα και τα μέτρα είναι δυναμικά και ανάλογα με τις εξελίξεις προσαρμόζονται, ενώ υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει τον ιδιωτικό τομέα, που φέρνει έσοδα και είναι ο κινητήριος μοχλός της παραγωγικότητας.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι θα πάτε συνεργείο ή σε αντιπροσωπεία ΙΧ χωρίς πρόστιμο!

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έτσι θα αποφύγετε τις ζημιές στο αυτοκίνητό σας από την ακινησία

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι προϋποθέσεις κίνησης και τα πρόστιμα