Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πτωτική εμφανίζεται η αγορά του αυτοκινήτου…

Ελλάδα 14:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πτωτική εμφανίζεται η αγορά του αυτοκινήτου…

ΝΕΑ

Πτωτική εμφανίζεται η αγορά του αυτοκινήτου…

ΝΕΑ

Δεν πάει καλά το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Newsauto. Πού αναμένεται να κλείσουν οι πωλήσεις και σε ι ποσοστό θα είναι η πτώση.

Advertisement
Advertisement

Κάθε μήνας που πέρναγε το… κοντέρ έγραφε θετικό πρόσημο, αναφορικά με τις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων. Με τα σημερινά στοιχεία, που αφορούν μέχρι τα μέσα Μαρτίου οι ενδείξεις δείχνουν πως ο μήνας που διανύουμε δεν θα είναι και ο καλύτερος για την αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Newsauto, το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου «τρέχει» με αρκετά μεγάλη πτώση. Συγκεκριμένα η ποσοστιαία πτώση ξεπερνά το 30% συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ δείχνει πως είναι στα ίδια επίπεδα με την περίοδο του 2022.

Από τις αρχές του μήνα μέχρι και τις 15 Μαρτίου οι ταξινομήσεις έχουν ξεπεράσει οριακά τις 4.340 μονάδες, όταν τις δύο πρώτες εβδομάδες του 2023 ήταν στις 6.321 μονάδες.

Πού θα κλείσει ο Μάρτιος;

Advertisement
Advertisement

Από τα παραπάνω νούμερα φαίνεται ξεκάθαρα πως η αγορά την τρέχουσα περίοδο πιέζεται σημαντικά και κυρίως στις εταιρικές ταξινομήσεις, όπου η ποσοστιαία πτώση φτάνει το 43%. Αντίθετα καλύτερη είναι η εικόνα στις λιανικές πωλήσεις με την πτώση να βρίσκεται στο 18%.

Παράγοντες της αγοράς τονίζουν πως ο Μάρτιος θα έχει πτωτική πορεία στο σύνολό του και θα «κλείσει», με μειωμένες πωλήσεις που θα κυμανθούν ποσοστιαία μεταξύ 20 και 25%.

Σε απόλυτους αριθμούς, οι 8.086 ταξινομήσεις του 2023 θα γίνουν 7.000-7.500 μονάδες το 2024, νούμερο που θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις ταξινομήσεις των εταιρειών leasing αλλά και Rent a Car.