Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πτώση 80% σημειώνει η επιβατική κίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ελλάδα 17:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πτώση 80% σημειώνει η επιβατική κίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

ΝΕΑ

Πτώση 80% σημειώνει η επιβατική κίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

ΝΕΑ

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διατηρεί τα αυξημένα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τις ώρες αιχμής.

Advertisement
Advertisement

Μειωμένη κατά 80% είναι η επιβατική κίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση της κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ από τις 23 Μαρτίου.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr η επιβατική κίνησης αρχικά είχε καταγράψει μείωση έως και 65% την προηγούμενη εβδομάδα δηλαδή πριν την ενεργοποίηση των περιοριστικών μέτρων κίνησης με αποτέλεσμα οι διοικήσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να προχωρούν σε περικοπές δρομολογίων για τις ώρες μη αιχμής.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ προχώρησε στην εφαρμογή τροποποιημένου προγράμματος δρομολογίων στα συγκοινωνιακά μέσα του Οργανισμού, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Με στόχο τη διαρκή κάλυψη των αναγκών όλων των εργαζομένων, αλλά και ειδκών εργασιακών ομάδων όπως νοσοκομειακών υπαλλήλων, κ.α. και με προσήλωση στο κοινωνικό έργο που επιτελεί ο ΟΑΣΑ, θα συνεχίσει απρόσκοπτα η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση σε όλες τις γραμμές των θυγατρικών εταιρειών του Οργανισμού (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ)» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ειδικότερα, κατά τις περιόδους αιχμής από έναρξη βάρδιας έως τις 10.00, και από τις 15.00 έως τις 18.00, τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, βάσει του ειδικού προγράμματος που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 16 Μαρτίου.

Advertisement

Από τις 24 Μαρτίου ισχύει το νέο τροποποιημένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα με τα δρομολόγια να είναι μειωμένα κατά 50% εκτός από τις περιόδους από 10.00 έως 15.00 και από 18.00 έως το τέλος της βάρδιας.

Το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται για το ειδικό ημερήσιο πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telematics, τις ιστοσελίδες της τηλεματικής (http://telematics.oasa.gr/) και της ΣΤΑΣΥ (http://stasy.gr/), καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Advertisement

Σημαντικές μειώσεις έχουν εφαρμοστεί και στα δρομολόγια των τρένων και των ΚΤΕΛ ενώ αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα στις πτήσεις με πολλές εταιρείες να ανακοινώνουν διακοπή δρομολογίων.

Το μήνυμα του νέου προέδρου της ΣΤΑΣΥ

Ο νέος πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ κ. Χάρης Δαμάσκος ευχαρίστησε το επιβατικό κοινό και τους εργαζομένους για τη στάση που διατηρούν την δύσκολη αυτή περίοδο.

Advertisement

Ειδικότερα ο κ. Δαμάσκος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Υπό συνθήκες κανονικότητας και τα μέσα σταθερής τροχιάς θα είναι και πάλι ο βασικός πυλώνας των συγκοινωνιακών μέσων της Αττικής, με την  ποιότητα των υπηρεσιών που ξέρετε και τις εμπιστεύεστε.

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου θα ήθελα να ευχαριστήσω κατ΄ αρχάς όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας καθώς, αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους μας, δίνουν από την πρώτη γραμμή τη δική τους μάχη για τις ασφαλείς μετακινήσεις των πολιτών, που εκ των συνθηκών επιβάλλεται να γίνουν.

Ταυτόχρονα θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους της Αττικής ότι το δίκτυο των Σταθερών Συγκοινωνιών θα εξακολουθήσει να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των καιρών παρέχοντας ασφαλείς, γρήγορες και συνεπείς μετακινήσεις σε όσους συμπολίτες μας απαιτείται να μεταβούν στην εργασία τους ή να μετακινηθούν για λόγους ανάγκης.

Σε όλους αυτούς θέλω να επισημάνω πως η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ ακολουθεί όλες τις διεθνώς προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε στους σταθμούς και στους συρμούς του δικτύου μας να μην ευνοείται η μετάδοση του κορωνοϊού.

Από τους υπόλοιπους συμπολίτες μου θέλω να ζητήσω, με τη σειρά μου, να παραμείνουν στα σπίτια τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες και επιβαλλόμενες.

Με όλους σας θα ξαναβρεθούμε, ελπίζω σύντομα, υπό συνθήκες κανονικότητας και τα μέσα σταθερής τροχιάς θα είναι και πάλι ο βασικός πυλώνας των συγκοινωνιακών μέσων της Αττικής, με την  ποιότητα των υπηρεσιών που ξέρετε και τις εμπιστεύεστε.»

Διαβάστε επίσης:

Έτσι θα αποφύγετε τις ζημιές στο αυτοκίνητό σας από την… ακινησία!

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι προϋποθέσεις κίνησης και τα πρόστιμα

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς