Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πτώση 3,7% σημείωσαν οι πωλήσεις στη Δυτική Ευρώπη

Ελλάδα 2:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πτώση 3,7% σημείωσαν οι πωλήσεις στη Δυτική Ευρώπη

ΝΕΑ

Πτώση 3,7% σημείωσαν οι πωλήσεις στη Δυτική Ευρώπη

ΝΕΑ

Προβληματισμός επικρατεί στις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς η ανάκαμψη αποδείχθηκε εξαιρετικά βραχύβια.

Advertisement
Advertisement

Πτώση 3,7% κατέγραψαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων το Μάρτιο στη Δυτική Ευρώπη καθώς ταξινομήθηκαν 1,64 εκατ. μονάδες έναντι 1,7 εκατ. οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως η ανάκαμψη που είχε σημειωθεί τους προηγούμενους μήνες αποδείχθηκε εξαιρετικά βραχύβια.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα τους τελευταίους μήνες του 2018, είχε σημειωθεί μια άνοδος στις ταξινομήσεις που όπως αποδείχθηκε είχε να κάνει με τις ταξινομήσεις που είχαν αδρανήσει λόγω της εφαρμογής του WLTP.

Την ίδια στιγμή, η αβεβαιότητα που συνοδεύει τις εξελίξεις σε ό,τι έχει να κάνει με το Brexit, έχει ρίξει κατά 3,4% την αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, πτώση που δεν αναμένεται να αναστραφεί όσο δεν αποσαφηνίζεται η κατάσταση.

Τα στοιχεία δείχνουν πως ειδικά στη Βρετανία, η αγορά αυτοκινήτου έχει μια δυναμική ανάκαμψης αλλά οι καταναλωτές τηρούν στάση αναμονής έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Advertisement

Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο του 2019, οι ταξινομήσεις στη δυτική Ευρώπη μειώθηκαν κατά 3,5% φτάνοντας συνολικά τα 3,78 εκατ. οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της LMC. Η εταιρεία έχει περιορίσει την πρόβλεψη ανάπτυξης του 2019 για την αγορά της δυτικής Ευρώπης σε 0,3% από το 0,8% που προέβλεπε στην αρχή του έτους.

Τέλος, στις επί μέρους αγορές για το μήνα Μάρτιο οι ταξινομήσεις εμφανίστηκαν μειωμένες κατά 0,5% στη Γερμανία, 2,3% στη Γαλλία, 9,6% στην Ιταλία και 4,3% στην Ισπανία.

Advertisement