Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πτώχευση και επισήμως για την Spyker

Ελλάδα 3:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πτώχευση και επισήμως για την Spyker

ΝΕΑ

Πτώχευση και επισήμως για την Spyker

ΝΕΑ

Η πτώχευση δεν αποτελεί είδηση καθώς ήταν θέμα χρόνου το πότε θα συνέβαινε, μιας και από το καλοκαίρι η Spyker δεν ήταν σε θέση να καλύψει τις φορολογικές της υποχρεώσεις.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Όπως και να το κάνουμε είναι λυπηρό να ακούει κανείς για μία οποιαδήποτε εταιρία να βάζει λουκέτο. Ο λόγος για την συμπαθητική Spyker η οποία από το 199 είχε θέσει το δικό της στίγμα στο χάρτη της αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσιάζοντας ιδιαίτερα σπορ αυτοκίνητα. Το τελευταίο της ήταν το B6 Venator που παρουσιάστηκε πέρυσι στην Γενεύη, όταν ήδη οι γνώστες της αγοράς ήξεραν πως η ολλανδική εταιρία αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα ρευστότητας.

Τα οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει, ακόμη και όταν αποπειράθηκε να ξεπλύνει μαύρο χρήμα κατά την προ ετών εμπλοκή της με την εξαγορά της Saab. Πλέον, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Spyker, ο Victor Muller, δηλώνει πως θα κάνει τα πάντα για να επαναφέρει σε λειτουργία το σήμα της εταιρίας. Ακόμη και αν η επαναφορά προέλθει μέσα από την συνεργασία με μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αεροπλάνων σχετικά με την κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων. Ας είναι και έτσι…

Advertisement
Advertisement