Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ψήνεται η «γρήγορη» έκδοση GT του Kia EV9

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ψήνεται η «γρήγορη» έκδοση GT του Kia EV9

ΝΕΑ

Ψήνεται η «γρήγορη» έκδοση GT του Kia EV9

ΝΕΑ

Η Kia ετοιμάζεται πυρετωδώς να προσθέσει στην γκάμα της τη σπορ έκδοση του premium ηλεκτρικού SUV EV9.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς αμφιβολία το ηλεκτρικό 7θέσιο SUV Kia EV9 είναι ίσως το πιο πειστικό δείγμα ότι οι Κορεάτες έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους τόσο στο τεχνολογικό, αλλά και στο σχεδιαστικό κομμάτι. Το εκλεπτυσμένο EV9 μπορεί να είναι ένα μεγάλο σε μέγεθος SUV, ωστόσο ο σύγχρονος και ξεχωριστός του σχεδιασμός το κάνει γοητευτικό ακόμα και σε εκείνους που δε βλέπουν με καλό μάτι την κατηγορία των SUV.

Πλέον, η Kia έχει βάλει πλώρη στο να παρουσιάσει τη σπορ έκδοση του αυτοκινήτου δοκιμάζοντας εκτεταμένα το EV9 GT. Πρόκειται για μια πιο δυνατή και πιο γρήγορη έκδοση η οποία υπόσχεται εκπληκτικές επιδόσεις όπως τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε κάτω από 4 δευτερόλεπτα. Το αυτοκίνητο θα είναι εξοπλισμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες με απόδοση που θα φτάνει τους 580 ίππους αν αναλογιστούμε ότι θα αποκτήσει το σύστημα μετάδοσης της κίνησης του EV6 GT.

Η κίνηση θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ θα υπάρχει σίγουρα τοποθετημένη η μεγάλη μπαταρία των 99,8 kWh για καλύτερη αυτονομία στις αυξημένες απαιτήσεις για ενέργεια.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα το Kia EV9 GT βρέθηκε στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ για δοκιμές με έντονο καμουφλάζ. Εκείνα που μπορεί κανείς να διακρίνει από τις κατασκοπευτικές εικόνες που διέρρευσαν είναι ο επανασχεδιασμένος πίσω προφυλακτήρας-διαχύτης, οι πράσινες lime δαγκάνες φρένων και οι μεγάλες αλουμινένιες ζάντες.

Η Kia δεν έχει ανακοινώσει τον χρονικό ορίζοντα που θα παρουσιαστεί το EV9 GT, ωστόσο δεν αποκλείεται να το δούμε ολοκληρωμένο μέσα στο 2025.