Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρωτότυπο ηλεκτρικό hypercar από την Mercedes-Benz

Ελλάδα 3:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρωτότυπο ηλεκτρικό hypercar από την Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Πρωτότυπο ηλεκτρικό hypercar από την Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Εμπνευσμένο από τα ιστορικά μονοθέσια Silver Arrows είναι το νέο πρωτότυπο ενός ηλεκτρικού hypercar που θα παρουσιάσει η Mercedes-Benz στο Pebble Beach.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν οι πληροφορίες από τη Mercedes-Benz είναι αρκετά περιορισμένες όμως αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά είναι πως πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο υπερυψηλών επιδόσεων. Πρόκειται μάλιστα για μονοθέσιο ενώ η συνολική σχεδίαση είναι εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά W25 Avus, T80 και W125 Silver Arrow.

Επικεφαλής του project είναι ο αρχισχεδιαστής της Daimler, Gorden Waganer ενώ η επίσημη ονομασία του αυτοκινήτου είναι Aesthetic Progressive Luxury. Είναι μια άκρως πολυτελής πρόταση ενός αυτοκινήτου με κορυφαίες επιδόσεις η οποία δημιουργήθηκε για να ενταχθεί στην οικογένεια της υπομάρκας EQ, της Mercedes-Benz για τα ηλεκτρικά μοντέλα. Παρά το γεγονός πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η εταιρία αποκάλυψε πως θα υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, ενώ η ισχύς θα μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς.

Mercedes-Benz Design Essentials II, Sindelfingen 2018Εκτός από την έμπνευση του σχεδιασμού μεγάλο μέρος της αεροδυναμικής του αυτοκινήτου έχει βασιστεί στα δεδομένα της F1. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι το τεράστιο πίσω φτερό που θεωρητικά θα χρησιμεύει για την βελτίωση της σταθερότητας στις υψηλές ταχύτητες.

Advertisement
Advertisement

Η αποκάλυψη του πρωτότυπου θα γίνει στις 26 Αυγούστου στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης Concours d’Elegance στο Pebble Beach, στην Καλιφόρνια.

Mercedes-Benz Design Essentials II, Sindelfingen 2018