Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πρώτη εικόνα για το Audi A6 Avant E-Tron

Ελλάδα 22:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτη εικόνα για το Audi A6 Avant E-Tron

Mobility

Πρώτη εικόνα για το Audi A6 Avant E-Tron

Mobility

Ένα έτος μετά την αποκάλυψη του Audi A6 E-Tron Concept, έρχεται η σειρά της Avant εκδοχής του.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακριβώς για αποκάλυψη, καθώς αυτή το πιθανότερο είναι να συμβεί στις 15 Απριλίου στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Μέχρι τότε θα… συμβιβαστούμε με τα ολίγα που δίνει στο φως της δημοσιότητας η γερμανική εταιρεία. Μεταξύ αυτών στο teaser που κυκλοφορεί διακρίνουμε την παραδοσιακή κομψή σχεδίαση που βλέπουμε σε όλα τα Avant, και έκανε πολύ κόσμο να αλλάξει άποψη περί αδιάφορης εμφάνισης για τα station.

Το πρωτότυπο της Audi εντυπωσιάζει σε θέματα αυτονομίας και ισχύος αφού διαθέτει μπαταρία 100 kWh, ικανή για να «ταξιδέψει» το A6 Avant Concept για αρκετές εκατοντάδες χλμ. Εκτός αυτού, οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 350 kW συνδυαστικά δημιουργώντας ένα εκρηκτικό τερακίνητο σύνολο με αστραπιαίες επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα αν λάβουμε υπόψη μας το πρωτότυπο A6 E-Tron για το οποίο γνωρίζουμε περισσότερα,  έχει δύο κινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 476 ίππων και με μέγιστη τιμή ροπής τα 800 Nm. Η μπαταρία του έχει ενεργειακή χωρητικότητα αντίστοιχα περίπου 100 kWh και εξασφαλίζει αυτονομία που θα ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα.

Η Audi έχει ήδη επιβεβαιώσει πως θα υπάρξουν πολλές εκδοχές του μοντέλου παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων κάποιων «βασικών» εκδόσεων που θα έχουν προγραμματιστεί για ελάχιστη κατανάλωση και μέγιστη αυτονομία. Σε αυτές, η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα θα είναι υπόθεση περίπου 7,0 δευτερολέπτων, ενώ στις κορυφαίες η ίδια διαδικασία θα διαρκεί λιγότερο από 4,0 δεύτερα.

Advertisement

Το ηλεκτρικό Avant της Audi δεν θα αργήσει να περάσει από τη γραμμή παραγωγής, με το 2023 να είναι πολύ πιθανό να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη στην Κίνα για την Lamborghini Essenza SCV12
Δοκιμές για το Audi Concept Shanghai
Audi RS6-R: Θηρίο 740 ίππων (video)

Advertisement