Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτη επαφή με το Toyota Yaris GRMN

Ελλάδα 18:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτη επαφή με το Toyota Yaris GRMN

ΝΕΑ

Πρώτη επαφή με το Toyota Yaris GRMN

ΝΕΑ

Βρισκόμαστε στη Βαρκελώνη για να οδηγήσουμε το Toyota Yaris Gazoo Racing, το οποίο είναι ένα προϊόν από κοινού εξέλιξης με την Lotus. Με τους 212 ίππους του από το μοτέρ των 1,8 λίτρων με κομπρέσσορα, το Yaris GRMN υπόσχεται έντονες συγκινήσεις στον οδηγό του.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ   

Advertisement
Advertisement

Ένα Yaris διαφορετικό από τα άλλα, με περγαμηνές που καθόλου δεν ταιριάζουν στο «φιλήσυχο» προφίλ του best seller των μικρών αυτοκινήτων. Το Yaris GRMN, είναι μια έκδοση “image maker” για το νέο τμήμα της εταιρείας που «υπόσχεται» κι άλλα αυτοκίνητα με στόχευση στους οδηγούς που θέλουν κάτι περισσότερο από ένα απλό μεταφορικό μέσο. Το πρώτο μοντέλο της Gazoo Racing (τα «Μ» και «Ν» στον κωδικό σημαίνουν Masters of Nurburgring) για την Ευρωπαϊκή αγορά, είναι το Yaris.

305_Yaris_GRMN_boi-530

Με μια παραγωγή που θα σταματήσει στις 600 μονάδες και σύμφωνα με πληροφορίες από επίσημα χείλη της εταιρείας, έχουν όλα ήδη πουληθεί (κανένα στην Ελλάδα), το Yaris GRMN είναι ένα αυτοκίνητο που δεν αφορά εμπορικά τη χώρα μας. Είναι το «πάντρεμα» της πολύ δυνατής εικόνας που έχει στο εξωτερικό η Toyota σε ότι έχει να κάνει με τις δυναμικές εκδόσεις του παρελθόντος αλλά και με τις αγωνιστικές δραστηριότητες που δεν περιορίζονται στη συμμετοχή της στο WRC

Advertisement

309_Yaris_GRMN_boi-640b

Ο κινητήρας έχει χωρητικότητα 1,8 λίτρων και με τη συνδρομή κομπρέσσορα αποδίδει 212 ίππους και 25,5 kgm ροπής. Τα παραπάνω δεδομένα του προσφέρουν τη δυνατότητα να κάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,4”. Ζυγίζει 1.135 κιλά και με τα «καλούδια» που έχει εφοδιαστεί, υπόσχεται οδηγικές συγκινήσεις διαφορετικού επιπέδου, τόσο στον ανοιχτό δρόμο, όσο και στην πίστα.

Advertisement

310_Yaris_GRMN_boi-640c

Σήμερα θα έχουμε τη δυνατότητα όλοι οι εκπρόσωποι των ελληνικών μέσων που είμαστε εδώ στη Βαρκελώνη, να οδηγήσουμε το αυτοκίνητο σε δρόμο και πίστα, οπότε με την επιστροφή μας στην Αθήνα, θα έχουμε να πούμε περισσότερα. Μέχρι τότε αξίζει να κρατήσει κανείς πως το Toyota Yaris GRMN είναι ένα μοντέλο που στη Γερμανική αγορά κοστολογήθηκε οριακά κάτω από τις 30 χιλιάδες ευρώ, πράγμα που σημαίνει πως έτσι και αλλιώς θα ήταν εκτός «Ελληνικής πραγματικότητας».

119_Yaris_GRMN_boi-640

Advertisement