Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρωταγωνιστής η Mustang Bullitt (+vid)

Ελλάδα 14:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρωταγωνιστής η Mustang Bullitt (+vid)

ΝΕΑ

Πρωταγωνιστής η Mustang Bullitt (+vid)

ΝΕΑ

Η Ford πήρε τη νέα Mustang Bullitt στο διάσημο νησί για να αντιμετωπίσει το φημισμένο Mountain Course, ως μέρος μιας σειράς ταινιών που προβάλλουν τους μεγαλύτερους δρόμους οδήγησης της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ο δημοσιογράφος Steve Sutcliffe οδήγησε τη V8, εμπνευσμένη από την κλασική ταινία Steve McQueen Bullitt, εκεί όπου πολλοί δρόμοι δεν περιορίζουν τα όρια ταχύτητας, αν και η επικίνδυνη και απρόσεκτη οδήγηση εξακολουθεί να απαγορεύεται δια νόμου. “Φανταστείτε τους ατελείωτους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους, προσθέστε λόφους και διάφορα άλλα εντυπωσιακά σκηνικά προκειμένου να φτάσετε σε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα”, δήλωσε ο Sutcliffe. “Ο ορεινός δρόμος είναι ένα εντελώς δραματικό μέρος για να οδηγήσεις, είναι επικό, σε αντίθεση μάλιστα με οπουδήποτε αλλού”.

Είναι το μόνο μέρος από το οποίο μπορείτε να δείτε και τις τέσσερις χώρες που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο: Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία. Πιθανότατα δεν θα τις δείτε αν τα μάτια σας βρίσκονται στο δρόμο, οπότε δοκιμάζοντας ξανά και ξανά είναι μια καλή ιδέα. “Το φαγητό και το ποτό είναι εξαιρετικό, σχεδόν παντού στο νησί”, δήλωσε ο Sutcliffe. “Μπορείτε να πάτε εκεί για τη χαρά της οδήγησης σε έναν από τους πιο διαβόητους δρόμους της Ευρώπης, αλλά ταυτόχρονα είναι και οι άνθρωποι, το φαγητό και το τοπίο που θα ολοκληρώσουν την επίσκεψή σας”.

Advertisement
Advertisement

Η Mustang Bullitt τροφοδοτείται από έναν V8 5.0 λίτρων με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και κίνηση στους πίσω τροχούς. Ένα αναβαθμισμένο ECU, συν η μεγαλύτερη πεταλούδα αλλά και η βελτιωμένη εισαγωγή σημαίνει ότι η ισχύς ανέρχεται στους 480 ίππους, λίγο πάνω από την απόδοση της Mustang GT. Η ταινία του Isle of Man είναι η ένατη ταινία της Ford, ακολουθώντας εκείνη του Ford GT πέρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό στην Νορβηγία, αλλά και την αντίστοιχη του Fiesta ST στη σχεδόν κενή Via Campocatino της Ιταλίας.