Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσθιοκίνητη η νέας γενιάς BMW Σειράς 1

Ελλάδα 8:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προσθιοκίνητη η νέας γενιάς BMW Σειράς 1

ΝΕΑ

Προσθιοκίνητη η νέας γενιάς BMW Σειράς 1

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του μικρότερου μοντέλου της BMW, Σειρά 1, ετοιμάζεται για το επίσημο λανσάρισμά της το 2019 με ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της να βρίσκεται στην μετάδοση, η οποία μεταφέρεται από τον πίσω στον εμπρός άξονα.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η νέα BMW Σειρά 1 θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα FAAR, η οποία αποτελεί εξέλιξη της UKL1, με διάταξη κινητήρα κατά τον εγκάρσιο άξονα, που ήδη χρησιμοποιείται στη Σειρά 2 Active Tourer. Να σας θυμίσουμε ότι η νέας γενιάς Σειρά 1 δεν θα είναι η πρώτη με κίνηση εμπρός, καθώς ήδη έχει κυκλοφορήσει η σεντάν έκδοσή της, η οποία κυκλοφορεί αποκλειστικά στην Κίνα. Χάρη στη νέα πλατφόρμα, το συγκεκριμένο μοντέλο της BMW θα είναι πλέον πιο ελαφρύ, με εκτενή τη χρήση αλουμινίου, με αυξημένη ακαμψία, ενώ θα μπορεί να δεχθεί και υβριδικά σύνολα.  Η απώλεια βάρους της Σειράς 1 θα λειτουργήσει ευεργετικά, τόσο σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμου όσο και στην οδική συμπεριφορά.

2019-BMW-1-Series-Hatch-Carscoops-Copyright-chariatis-530

Η γκάμα των μηχανικών συνόλων θα περιλαμβάνει τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες 1,5 και 2,0 λίτρων, τόσο βενζίνης όσο και πετρελαίου, που θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο 8 σχέσεων, ανάλογα την έκδοση. Αργότερα θα τοποθετηθούν τουλάχιστον δύο υβριδικές και plug-in hybrid εκδόσεις με αυτονομία 50 km. Εκτός από τις προσθιοκίνητες εκδόσεις στην κορυφή της γκάμας, με την υπογραφή του M Division, θα υπάρχει και μία τετρακίνητη, η οποία θα διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο κινητήρα με απόδοση πάνω από 300 PS.

Advertisement

BMW-1series-11-chariatis-640

Αισθητικά, η νέα Σειρά 1 θα υιοθετήσει ένα διαφορετικό σχεδιασμό από το απερχόμενο μοντέλο,  με πιο επιθετικά σχεδιαστικά στοιχεία, ενώ η υιοθέτηση της νέας πλατφόρμας θα λειτουργήσει προς όφελος της άνεσης των επιβατών, καθώς θα προσφέρει μεγαλύτερο χώρο στην καμπίνα και στις αποσκευές. Το πιθανότερο είναι να η νέα BMW Σειρά 1 να παρουσιαστεί στις αρχές του 2019, στην  Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement