Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσθιοκίνητη η επόμενη BMW Σειρά 1

Ελλάδα 8:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσθιοκίνητη η επόμενη BMW Σειρά 1

ΝΕΑ

Προσθιοκίνητη η επόμενη BMW Σειρά 1

ΝΕΑ

Η επόμενη γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου της BMW μπαίνει στην παραγωγή το 2018 και αλλάζει πρόσωπο. Γίνεται για πρώτη φορά προσθιοκίνητη και αποκτά plug-in υβριδική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το 2018 θα υποδεχτούμε την επόμενη γενιά της Σειρά 1. Όπως μπορούμε να δούμε και από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική εικόνα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, η μικρομεσαία γερμανίδα θα μας έρθει με ακόμη πιο εκλεπτυσμένη σχεδίαση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις και με πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Ωστόσο, το σημαντικότερο στοιχείο που αφορά τη νέα γενιά του μοντέλου σχετίζεται με την πλατφόρμα. Έτσι, έφτασε η στιγμή που θα δούμε την πρώτη προσθιοκίνητη Σειρά 1 της ιστορίας, αφού η ΒΜW θα βασίσει το μικρομεσαίο μοντέλο της στη νεότερη προσθιοκίνητη πλατφόρμα του Mini, αλλά και των BMW Σειρά 2 Active Tourer & X1 (με την ονομασία UKL).

Ο λόγος για αυτή την αλλαγή έχει φυσικά να κάνει με το βάρος και την ελάφρυνση που προσφέρει το νέο πάτωμα, το οποίο θα συνδυαστεί με περαιτέρω εξάπλωση των μικρών κυβισμού κινητήρων (με 3 κυλίνδρους και άνω), που θα εξασφαλίσουν χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και κατανάλωση (η αναλογία βάρους μεταξύ των αξόνων θα διαμορφωθεί στο 59:41). Τέλος, στον τομέα των μηχανικών συνόλων περιμένουμε –σύμφωνα με πληροφορίες- την ύπαρξη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης, αλλά και μιας αμιγώς ηλεκτρικής.

Advertisement
Advertisement