Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρόσωπο της Χρονιάς ο CEO της PSA

Ελλάδα 0:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρόσωπο της Χρονιάς ο CEO της PSA

ΝΕΑ

Πρόσωπο της Χρονιάς ο CEO της PSA

ΝΕΑ

Ο Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος της PSA ανακηρύχθηκε το «Πρόσωπο της Χρονιάς», σύμφωνα με τα μέλη του θεσμού World Car Awards.

Advertisement
Advertisement

 

Οι σημαντικότεροι λόγοι που έδωσαν τον παραπάνω τίτλο στον 61χρονο Πορτογάλο επιχειρηματία ήταν φυσικά η επιστροφή του Γκρουπ PSA στην κερδοφορία, όπως και του νεότερου μέλους Opel. Επίσης, ο Tavares αποτέλεσε τον πρωτεργάτη της πιο πρόσφατης συγχώνευσης του γαλλικού Ομίλου με την FCA, που τον κάνει να βρίσκεται στην τέταρτη θέση των μεγαλύτερων (σε πωλήσεις) κατασκευαστών παγκοσμίως, μετά τα Volkswagen Group, Renault-Nissan-Mitsubishi και Toyota. Εκτός των παραπάνω, ο Tavares δεν έχει παραμελήσει το επείγον καθήκον της μείωσης των εκπομπών ρύπων των οχημάτων, χάρη στα νέα ηλεκτροκίνητα προϊόντα της PSA.

Advertisement
Advertisement

«Αποτελεί μεγάλη τιμή να παραλαμβάνω το συγκεκριμένο βραβείο, το οποίο θέλω να αφιερώσω σε όλους τους εργαζομένους του Γκρουπ PSA, στους συνεργάτες μας, καθώς και στο εποπτικό συμβούλιο που μας εγγυάται τη σωστή λειτουργία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Tavares. H βράβευσή του αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της φετινής Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, μαζί με τα βραβεία World Car, World Urban Car, World Luxury Car, World Car Design και World Performance Car. Λόγω όμως του κορονοϊού, η Έκθεση μετατέθηκε για τον προσεχή Αύγουστο, μαζί και η βράβευση.