Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσοχή: Στους παράδρομους της Αττικής Οδού στο Μαρούσι

Ελλάδα 7:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσοχή: Στους παράδρομους της Αττικής Οδού στο Μαρούσι

ΝΕΑ

Προσοχή: Στους παράδρομους της Αττικής Οδού στο Μαρούσι

ΝΕΑ

Επικίνδυνα σημεία υπάρχουν σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου. Το newsauto εντόπισε ένα από αυτά για να επισημάνει την προσοχή των οδηγών και παράλληλα για να κινητοποιήσει τους υπεύθυνους για την επίλυση του ζητήματος.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά μόνο μία από τις εκατοντάδες που αντιμετωπίζουμε ως οδηγοί καθημερινά.

Πράγματι, είναι να απορεί κανείς με τη μελέτη της κυκλοφοριακής ρύθμισης σε θεωρητικό επίπεδο και το τι γίνεται στην πραγματικότητα.

Ακόμη και αν η εκπόνησή της έχει αποσυμφορήσει την περιοχή Πολυδρόσου – Αμαρουσίου στην οδό Φραγκοκλησιάς διοχετεύοντας τη ροή στους παράδρομους της Αττικής Οδού υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα.

Advertisement
Advertisement

Τα οχήματα που κινούνται στους παράδρομους διασταυρώνονται κάθετα με άλλες οδούς (όπως επισημαίνονται στην παρακάτω εικόνα).

Οι οδηγοί που διέρχονται στις τελευταίες έχουν μπροστά τους ένα στοπ που πολλές φορές δε γίνεται αντιληπτό με αποτέλεσμα να καταγράφονται πολλά ατυχήματα.

Advertisement

Η αιτία δεν είναι μόνο η απροσεξία των οδηγών που δεν αντιλαμβάνονται στο στοπ, αλλά και η πολύ κακή ορατότητα.

Ειδικότερα στα σημεία όπου οι οδηγοί φτάνουν στις διασταυρώσεις υπάρχουν ψηλά τσιμεντένια τοιχώματα που καθιστούν αδύνατο τον έλεγχο για διερχόμενα αυτοκίνητα.

Advertisement

Εκτός και αν ο οδηγός κοιτάξει τον απέναντι καθρέπτη (κάτι που πολλοί δεν εμπιστεύονται) ή ξεμυτίσει αρκετά μέσα στη διασταύρωση (κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο).

Όπως και να έχει πρόκειται για μία περιοχή με τουλάχιστον τρία επικίνδυνα σημεία που πολύ συχνά καταγράφονται ατυχήματα και συγκρούσεις οχημάτων.

Καλό θα ήταν οι τοπικοί φορείς να δώσουν την απαραίτητη βαρύτητα και μελλοντικά οι υπεύθυνοι των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να προχωρούν σε διαπιστώσεις σχετικά με το αποτέλεσμα που φέρουν οι μελέτες τους και στην πράξη.

Advertisement

To newsauto θα επισημαίνει ανάλογα σημεία, τόσο για να προσέχουν οι οδηγοί, όσο και για την κινητοποίηση των τοπικών φορέων. Αν έχετε στοιχεία για ανάλογες περιπτώσεις μπορείτε να τις στείλετε στο newsauto@newsauto.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σοκαριστικό ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι στην Καλαμάτα (+video)
Μπορούν οι κάμερες να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια;
Επιστρέφει η καυτή ομάδα Σίγμα με τα υπεραυτοκίνητα