Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσοχή με τα μεταχειρισμένα ΙΧ από το Facebook! (+vid)

Ελλάδα 0:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσοχή με τα μεταχειρισμένα ΙΧ από το Facebook! (+vid)

ΝΕΑ

Προσοχή με τα μεταχειρισμένα ΙΧ από το Facebook! (+vid)

ΝΕΑ

Εκατοντάδες παράνομες εμπορίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχουν «στηθεί» στα social media εξαπατώντας ανυποψίαστους καταναλωτές και δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Χρόνια τώρα το Newsauto.gr δημοσιεύει θέματα που επιβεβαιώνουν την άναρχη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με τους τίμιους εμπόρους να υπομένουν τα πάντα και να περιμένουν βασανιστικά τον επαγγελματικό τους «θάνατο» ενώ οι καταναλωτές να πέφτουν θύματα απάτης.

Μάλιστα όπως φαίνεται τα socia media αποτελούν «πεδίο μάχης λαμπρόν» για κάποιους επιτήδειους εμπόρους εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων οι οποίοι μη έχοντας να πληρώσουν ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, λογαριασμούς, ΦΠΑ, εφορία και άλλες υποχρεώσεις μπορούν να διαφημίζουν ότι πουλάνε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πολύ φθηνότερα δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στις νόμιμες εμπορίες αυτοκινήτων ενώ παράλληλα δημιουργούν και μια λανθασμένη εικόνα για τις τιμές των οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Οι καταναλωτές από την άλλη μεριά αποτελούν εύκολα θύματα για τους συγκεκριμένους παράνομους εμπόρους εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς δελεάζονται από τις «ευκαιρίες» που στις περισσότερες περιπτώσεις αφορούν αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα, ή σε οχήματα με παραποιημένα βιβλία συντήρησης ή τρακαρισμένα.

Τέλος το κράτος χάνει εκατομμύρια ευρώ από τους παράνομους ή «πειρατές» εμπόρους εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη τους και βέβαια δεν «φαίνονται» σε καμία αγοραπωλησία καθώς εισαγωγέας του μεταχειρισμένου οχήματος φαίνεται ο υποψήφιος ιδιώτης αγοραστής!

Το Newsauto.gr εδώ και χρόνια δίνει τη δική του μάχη στην αποκάλυψη τέτοιους είδους επιτήδειων εμπόρων εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αλλά η νομοθεσία που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί όλους τους απατεώνες και βέβαια κάνει τη ζωή δύσκολη σε όλους τους τίμιους εμπόρους ΙΧ.

Advertisement

Πρόσφατα κάποιο στέλεχος από συνεργείο εξουσιοδοτημένης μονάδας μας έστειλε όλη την αποκάλυψη της απάτης από έναν παράνομο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα social media o οποίος φέρεται ότι πουλάει ένα μεταχειρισμένο Fiat Doblo που κινείται και με φυσικό αέριο με πολύ πρόσφατη άδεια κυκλοφορίας αλλά και διανυθέντα χιλιόμετρα.

Advertisement

Ειδικότερα στην αγγελία στα social media ο παράνομος έμπορος πουλάει το Fiat Dolbo με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2018 και 124.000 χλμ. στην τιμή των 10.400 ευρώ.

Να τονίσουμε ότι αντίστοιχα αυτοκίνητα στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων πωλούνται με τιμές υψηλότερες από 13.000 ευρώ!

Ωστόσο κάποιος καταναλωτής πριν προχωρήσει στην αγορά της «ευκαιρίας» επισκέφθηκε το εξουσιοδοτημένο συνεργείο όπου και διαπίστωσε ότι σύμφωνα με το τελευταίο service το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φαίνεται ότι το 2011 είχε διανύσει πάνω από 184.000 χιλιόμετρα οπότε και τα πραγματικά χιλιόμετρα του οχήματος δεν ήταν εφικτό να υπολογιστούν.

Advertisement

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ο καταναλωτής δεν προχώρησε στην αγορά του οχήματος με τα γυρισμένα χιλιόμετρα ενώ παράλληλα ο επιτήδειος έμπορος τον είχε ενημερώσει ότι όλες οι διαδικασίες εισαγωγής του οχήματος θα είναι στο όνομα του αγοραστή για να… γλιτώσει αρκετές εκατοντάδες ευρώ!

Βέβαια η αλήθεια δεν ήταν αυτή καθώς ο επιτήδειος έμπορος δεν ήθελε να φαίνεται εκείνος ως ο εισαγωγέας καθώς δεν διατηρεί κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων αλλά ούτε και είναι φορολογικά δηλωμένος ως έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων…

Δείτε το παρακάτω βίντεο με την αποκάλυψη της απάτης σε εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από την Βουλγαρία.

@carhacker_gr

ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ – BUSTED #fiat #carsoftiktok #carhacker #audit #fyp #greece #viral #fypシ

♬ Song 2 (2012 Remaster) – Blur

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τελειώνουν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ στην Ελλάδα
Σε «ελεύθερη πτώση» τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ!
Αλλάζουν όλα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα…