Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προς νέο κεφάλαιο το Land Rover Defender

Ελλάδα 0:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προς νέο κεφάλαιο το Land Rover Defender

ΝΕΑ

Προς νέο κεφάλαιο το Land Rover Defender

ΝΕΑ

Το Defender είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην πορεία των μεγάλων 4×4 και η βρετανική εταιρία σκοπεύει να συνεχίσει με τη νέα του γενιά λανσάροντάς τη μέσα στο 2018.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Μετά από 67 χρόνια αδιάκοπης παραγωγής το Land Rover Defender θα σταματήσει να πωλείται μέχρι το τέλος του έτους και ήδη στην Land Rover έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τη νέα γενιά και για ένα εκσυγχρονισμένο Defender. Αν και ακόμη είναι πρόωρο για οτιδήποτε, το γενικότερο αυθεντικό σχήμα του Defender θα διατηρηθεί αλλά με μία μεταμοντέρνα προσέγγιση που θα περιλαμβάνει πέντε διαφορετικούς τύπους αμαξωμάτων: δύο δίπορτα, μια τετράθυρη με μακρύ μεταξόνιο και δύο pick-up εκδόσεις με δύο ή τέσσερις πόρτες που θα στοχεύουν πρωτίστως στις αγορές των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Στόχος της Land Rover είναι να φτάσει στην παραγωγή 100.000 Defender τον χρόνο παράγοντας ένα παγκόσμιο προϊόν, όπως δήλωσε ο Gerry McGovern, ο διευθυντής της εταιρίας. Όσον αφορά την γκάμα τα νέα Defender θα τοποθετούνται πάνω από τα Discovery και κάτω από τα πιο πολυτελή Ranger Rover. Παράλληλα η εταιρεία εξετάζει τη συνέχιση της παραγωγής του κλασικού Defender, μακριά όμως από την Ευρώπη, προκειμένου να συνεχίσει την παρουσία του στις αναπτυσσόμενες αγορές. Αν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο, πιθανότερη χώρα εγκατάστασης η Ινδία, μιας η Land Rover μαζί με τη Jaguar ανήκουν στον ινδικό όμιλο της Tata.

Advertisement
Advertisement