Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Projekt Grenadier: Το Defender του Ratcliffe

Ελλάδα 0:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Projekt Grenadier: Το Defender του Ratcliffe

ΝΕΑ

Projekt Grenadier: Το Defender του Ratcliffe

ΝΕΑ

Ο Jim Ratcliffe, ο μεγιστάνας που διαχειρίζεται την εταιρία χημικών Ineos της Βρετανίας, ξεκίνησε το Projekt Grenadier ως μια προσπάθεια να κατασκευάσει το δικό του SUV, προσανατολισμένο στις αρχές του δημοφιλούς μοντέλου, λαμβάνοντας μεγάλη έμπνευση από το – επί του παρόντος εκτός παραγωγής – Land Rover Defender.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αν το σχέδιο τελειώσει προσαρμοσμένο στα θέλω του δημιουργού του, η παραγωγή θα μπορούσε να ξεκινήσει μόλις το 2020, γεγονός που θα συνδεόταν άρρηκτα με την άφιξη μόλις ένα χρόνο μετά την αναβίωση του διάσημου μοντέλου της επώνυμης φίρμας.

Ο Ratcliffe προσπάθησε προηγουμένως να αγοράσει τα δικαιώματα του Defender από την Land Rover, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε ότι το μοντέλο ήταν πολύ σημαντικό για την ιστορία της. Τώρα, ο Ratcliffe ελπίζει να κατασκευάσει τη δική του έκδοση που θα διατηρούσε την κληρονομιά του οχήματος, αλλά με βελτιωμένη αξιοπιστία και καλύτερη ποιότητα κατασκευής.

Advertisement
Advertisement

Land-rover-defender-Projekt-tsiro-640

Δεν υπήρξαν μεγάλες διαφορές, απλά μια λογική συζήτηση“, δήλωσε ο διευθυντής του Ineos Tom Crotty σχετικά με συζητήσεις με τη Land Rover. “Δεν είμαστε εδώ για να παράγουμε ένα αντίγραφο, είμαστε εδώ για να παράγουμε ένα νέο όχημα που θα γεμίζει το χώρο που το Defender έχει αφήσει“.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες εξακολουθούν να είναι ελάχιστες για το όχημα του Projekt Grenadier. Προηγούμενες αναφορές υποδεικνύουν ότι θα χρησιμοποιούσε κινητήρα diesel και ξεχωριστό σασί τύπου σκάλας. Η εταιρεία έχει προβλέψει την τιμή βάσης για το τετρακίνητο σε περίπου 25.000 λίρες (33.740 δολάρια σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες).