Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Project Viper: Ένα διαφορετικό Land Rover Defender

Ελλάδα 9:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Project Viper: Ένα διαφορετικό Land Rover Defender

ΝΕΑ

Project Viper: Ένα διαφορετικό Land Rover Defender

ΝΕΑ

Με ένα όνομα όπως το Project Viper, πιθανότατα θα περίμενε κανείς να δει κάτι χαμηλό και απειλητικό με ένα σήμα φιδιού και ένα φτερωτό κινητήρα V10. Παρόλο που δεν έχουμε αμφιβολίες, υπάρχουν αρκετές εύστοχες προσπάθειες που επικεντρώνονται σε αυτό το άλλο Viper, αυτό συνδυάζει έναν κινητήρα Chevrolet LS3 V8 με ένα ριζοσπαστικό off-roader που εμπνέεται από το Land Rover Defender.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το εν λόγω μηχάνημα ονομάζεται Project Viper και προέρχεται από την Ultimate Vehicle Concept (UVC) της Ανατολικής Ακτής, ένας κατασκευαστής με έδρα τη Φλόριντα, που δημιουργεί διαφορετικά Land Rover Defender. Σε αυτήν την περίπτωση, η εταιρεία ξεκίνησε από την αρχή να κατασκευάσει το απόλυτο όχημα πλούσιου εξοπλισμού, που δεν περιορίζεται από τον προϋπολογισμό, το οποίο για το Project Viper φτάνει μέχρι τα 285.000 δολάρια.

“Το Project Viper είναι το πρώτο SUV που θα βγει από το νέο τμήμα UVC”, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Scott Wallace, συνιδιοκτήτης της East Coast Defender. “Δημιουργήσαμε το UVC ως απάντηση στη συντριπτική ζήτηση από πελάτες που θέλουν ένα καθαρό, χειροποίητο SUV που δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα υλικά ή προϋπολογισμό”.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το ογκώδες αμάξωμα υπάρχει ένας βενζινοκινητήρας LS3 V8 6,2 λίτρων με ονομαστική ισχύ 430 ίππους, ο οποίος στέλνει τη δύναμή του μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων είτε στους πίσω είτε σε όλους τους τροχούς (20 ιντσών με ελαστικά Nitto Mud Grappler). Πατά σε μια προσαρμοσμένη ανάρτηση που διαθέτει όλα τα συστατικά για εκτός δρόμου κίνηση, ενώ υπάρχουν λαμπτήρες LED μπροστά και πίσω καθώς και ένα WARN βαρούλκο στον εμπρός προφυλακτήρα. Εάν τα πράγματα πάνε πραγματικά άσχημα, ολόκληρο το όχημα προστατεύεται από εξωτερικό κλωβό ασφαλείας.

Στο εσωτερικό, οι πελάτες λαμβάνουν ψήγματα πολυτελείας με τη μορφή συστήματος πληροφοριών ψυχαγωγίας αφής με GPS και κάμερα οπισθοπορείας, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με συναγερμό, ειδικό φωτισμό αλλά και δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα Corbeau. Υπάρχει φυσικά και η προσαρμοσμένη καρότσα φορτηγού στο πίσω τμήμα εκεί όπου διαθέτει επένδυση με διαμαντένια πλάκα όπως επίσης και ενσωματωμένο κιβώτιο εργαλείων αλλά και καθίσματα.

Με τιμή που προσεγγίζει τα 300.000 δολάρια, το Project Viper θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικά ικανό off-roader, αν και δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε πόσοι πελάτες θα πήγαν στην πραγματικότητα εκτός δρόμου με μια τέτοια επένδυση. Η East Coast Defender θα κατασκευάσει μόνο 10 Custom Defender, οπότε ακόμα κι αν κάποιος το λασπώσει, πιθανότατα δεν θα το δείτε ποτέ. Αλλά ουαου, μπορούμε ακόμα να το ονειρευτούμε…

Advertisement

East Coast Defender Automotive Photography by Deremer Studios LLCProject-viper-defender-by-ecd-inter-tsiro-640East Coast Defender Automotive Photography by Deremer Studios LLC