Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Project Cortege/Kortezh: Η νέα λιμουζίνα του Πούτιν

Ελλάδα 2:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Project Cortege/Kortezh: Η νέα λιμουζίνα του Πούτιν

ΝΕΑ

Project Cortege/Kortezh: Η νέα λιμουζίνα του Πούτιν

ΝΕΑ

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν αναμένεται να έχει σύντομα στην διάθεσή του το νέο του όχημα, γνωστό με τον κωδικό Cortege/Kortezh. Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Izvestia ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της χώρας, Denis Manturov, η νέα προεδρική λιμουζίνα πέρασε επιτυχώς τα απαραίτητα crash test.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η ακριβής ημερομηνία της παρουσίασης του νέου προεδρικού οχήματος να παραμένει ακόμα άγνωστη, ωστόσο ο Manturov δήλωσε πως ο «Τσάρος» θα αρχίσει να το χρησιμοποιεί πολύ σύντομα, ενώ η επίσημη παρουσίασή της να γίνει τον προσεχή Αύγουστο, κατά την διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Μόσχας. Δυστυχώς οι πληροφορίες σχετικά με το project Cortege/Kortezh είναι ελάχιστες, αν και οι πρώτες εικόνες που έχουν δημοσιευθεί δείχνουν ότι σχεδιαστικά η προεδρική λιμουζίνα έχει πολλά κοινά στοιχεία με μοντέλο της Rolls-Royce, ενώ δεν λείπουν και στοιχεία από τη ZIL, την ρώσικη αυτοκινητοβιομηχανία.

1055300177-chariatis-530

Είναι λογικό το εσωτερικό του νέου αυτοκινήτου του Πούτιν να είναι πολυτελές, κάτι που δείχνουν και παλαιότερες φωτογραφίες. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι η εκτενής χρήση δέρματος, ξύλου και αλουμινίου, ενώ οι πίσω επιβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους τέσσερις ξεχωριστές πολυθρόνες, τοποθετημένες αντικριστά.Τέλος, να αναφέρουμε ότι η νέα λιμουζίνα θα εφοδιάζεται με έναν V12 κινητήρα, προϊόν συνεργασίας με την Porsche, ο οποίος θα αποδίδει 850 PS.

Advertisement

russian-presidential-limousine-chariatis-640