Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προεκλογική υπόσχεση για… δωρεάν WiFi σε λεωφορεία και τρόλεϊ!

Ελλάδα 6:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προεκλογική υπόσχεση για… δωρεάν WiFi σε λεωφορεία και τρόλεϊ!

ΝΕΑ

Προεκλογική υπόσχεση για… δωρεάν WiFi σε λεωφορεία και τρόλεϊ!

ΝΕΑ

Μετά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η κυβέρνηση προεκλογικά υπόσχεται και… δωρεάν WiFi σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Advertisement
Advertisement

Δωρεάν WiFi για «σερφάρισμα» σε τρόλεϊ και λεωφορεία του ΟΑΣΑ αλλά και σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους σε όλη την Ελλάδα θα έχουν οι χρήστες του Internet.

Σε ό,τι αφορά στην προκήρυξη του διαγωνισμού για WiFi σε λεωφορεία και τρόλεϊ, αναμένεται, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, τις επόμενες μέρες και θα αφορά στην εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης ίντερνετ σε περίπου 3.000 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, το έργο θα προσφέρει τη δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης στο Internet για 80 άτομα.

Το έργο περιλαµβάνει την προµήθεια και εγκατάσταση περίπου 2.500 σηµείων WiFi, µέσω των οποίων θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στο ∆ιαδίκτυο και στις υπηρεσίες του ΟΑΣΑ (mobile εφαρµογή τηλεµατικής, ηλεκτρονικό εισιτήριο κ.λπ.) εντός των οχηµάτων.

Συνολικά θα τοποθετηθούν router σε περίπου 2.000 οχήµατα που είναι ενεργά και δροµολογούνται τακτικά, εκ των οποίων περίπου τα 1.500 είναι λεωφορεία. Στα κανονικά λεωφορεία θα τοποθετηθεί ένα σηµείο, ενώ στα αρθρωτά λεωφορεία και τρόλεϊ θα τοποθετηθούν δύο ή τρία σηµεία, προκειµένου να εξυπηρετούνται όλοι οι επιβάτες.

Advertisement

Τώρα το γεγονός πως καθημερινά το 20-30% του στόλου βρίσκεται ακινητοποιημένο λόγω βλαβών στα αμαξοστάσια προφανώς και δεν εμποδίζει τα κυβερνητικά στελέχη να εξαγγείλουν προεκλογικά το δωρεάν WiFi για τους επιβάτες όταν μπορούν να κινηθούν τα γηρασμένα λεωφορεία και τρόλεϊ.

Το έργο ονομάζεται «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο ∆ιαδίκτυο», είχε αρχικό προϋπολογισμό 11,8 εκατ. ευρώ και συνολικό προϋπολογισμό 14,8 εκατ. µε το δικαίωμα προαίρεσης. Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια και εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης-WiFi (hotspots) στο internet σε όλη τη χώρα και η υποστήριξη της λειτουργίας τους για διάστημα τουλάχιστον τριών ετών.

Advertisement

Η χρήση του δικτύου, σε πρώτη φάση, δεν θα απαιτεί την εισαγωγή στοιχείων από τον χρήστη, ενώ θα έχει περιορισµό χρόνου, πιθανότατα µίας ώρας συνεχούς σύνδεσης. Μετά ο χρήστης θα αποσυνδέεται αυτόµατα και θα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία για να επανασυνδεθεί.