Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προ των πυλών το νέας γενιάς Subaru Legacy

Ελλάδα 18:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προ των πυλών το νέας γενιάς Subaru Legacy

ΝΕΑ

Προ των πυλών το νέας γενιάς Subaru Legacy

ΝΕΑ

H Subaru αναμένεται τα επόμενα χρόνια να αναβαθμίσει την πλειοψηφία των μοντέλων της, κάνοντάς τα πιο ανταγωνιστικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό, διατηρώντας όμως τις παραδοσιακές αξίες, όπως η παθητική και ενεργητική ασφάλεια. Κλασικό παράδειγμα το μεσαίο της μοντέλο Legacy, που αναμένεται στις αγορές στα τέλη του 2019.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το ιαπωνικό σεντάν μπαίνει αισίως στην έβδομη γενιά του, που σχεδιαστικά, όπως βλέπουμε και από τις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά, τουλάχιστον στην αισθητική του αμαξώματος, έχοντας αρκετά κοινά στοιχεία με τον προκάτοχό του (εμπρός φωτιστικά σώματα, εκτενής χρήση χρωμίου και τραπεζοειδής γρίλια). Η σχεδίαση της οροφής ακολουθεί μία διαφορετική γραμμή, με περισσότερες καμπύλες, θυμίζοντας πεντάθυρο κουπέ, παρά ένα αμιγώς τετράθυρο μοντέλο, ενώ επανασχεδιασμένα είναι και τα φωτιστικά σώματα LED, τόσο εμπρός, όσο και πίσω.

48b5aae5-2019-subaru-ascent_resize-chariatis-530

Το νέο Legacy θα είναι κατασκευασμένο επάνω στη νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα SGP (Subaru Global Platform), την οποία ήδη χρησιμοποιούν τα Impreza και Forester και σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα συμβάλλει στην αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας, αλλά και της ευρυχωρίας του εσωτερικού. Επίσης, με την υιοθέτησή της, θα μπορεί να τοποθετηθούν τόσο κινητήρες εσωτερικής καύσης, όσο και ηλεκτροκινητήρες. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει το 2,5 λίτρων ατμοσφαιρικό σύνολο με άμεσο ψεκασμό και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, απόδοσης 172 ίππων και τον υπερτροφοδοτούμενο 2,4 λίτρων και 264 ίππων. Αμφότεροι θα συνδυάζονται με κιβώτιο CVT και σύστημα συμμετρικής τετρακίνησης (Symmetrical all-wheel drive).

Advertisement

5c18027e-2019_ascent_limited_-nav_resize-chariatis-640

Τέλος, το νέο Legacy θα διαθέτει, ως είθισται ένα πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης, όπως το Eye Sight για έγκαιρη πρόληψη ατυχήματος, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, προειδοποίηση επικείμενης σύγκρουσης, ενεργό cruise control, προσαρμοζόμενη διατήρηση ταχύτητας, προειδοποίηση τυφλού σημείου και άλλα πολλά.

Advertisement