Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προ των πυλών η νέα BMW Σειρά 3

Ελλάδα 0:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προ των πυλών η νέα BMW Σειρά 3

ΝΕΑ

Προ των πυλών η νέα BMW Σειρά 3

ΝΕΑ

Η BMW δουλεύει πυρετωδώς με σκοπό το λανσάρισμα της νέας γενιάς Σειρά 3. Με κωδικό όνομα G20, το γερμανικό πολυτελές σεντάν αναμένεται να διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης, αλλά και ένα νέο σύστημα infotainment, που μαζί με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων ονομάζεται BMW Operating System 7.0.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ήδη οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τα μοντέλα δοκιμών της νέας «3άρας», κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και με μία πρώτη ματιά, αντιλαμβανόμαστε ότι ο εξωτερικός σχεδιασμός δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Πάντως, σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά, η νέα Σειρά 3 θα είναι πιο αεροδυναμική, με πιο μυώδες αμάξωμα, ενώ θα προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες, χάρη τόσο στο μεγαλύτερο μεταξόνιο, όσο και στην υιοθέτηση της νέας πλατφόρμας CLAR.

bmw3-series_03-chariatis-530

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η νέα BMW Σειράς 3 θα προσφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας προς όφελος του οδηγού και των επιβατών. Το highlight είναι φυσικά το Operating System 7.0, με τον έλεγχό του, πέρα από τον κλασικό επιλογέα του iDrive, να γίνεται και μέσω οθόνης αφής, φωνητικών εντολών και χειρονομιών. Η εμφάνισή του θα είναι πιο απλή και καθαρή, θα υπάρχουν μέχρι και 10 σελίδες του μενού που θα μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη, ενώ θα διαθέτει και διαισθητική λειτουργία, παρέχοντας τις επιθυμητές πληροφορίες την κατάλληλη χρονική στιγμή. Βέβαια τα καλά νέα για τους παραδοσιακούς οδηγούς αφορούν την ύπαρξη των γνωστών κουμπιών, που θα ελέγχουν τον κλιματισμό και το ηχοσύστημα.

Advertisement

2018_bmw_3-series_84-chariatis-640 a

Η γκάμα των κινητήρων της νέας Σειράς 3 θα περιλαμβάνει αρχικά τους γνωστούς μας τρικύλινδρους 1,5 λίτρων βενζίνης και πετρελαίου, με ισχύ 136 και 116 ίππων, τον δίλιτρο με 204 ίππους και 265 ίππους, ενώ ο εξακύλινδρος των 3,0 λίτρων της κορυφαίας έκδοσης Μ340i θα αποδίδει 380 ίππους. Αργότερα αναμένεται να λανσαριστούν οι plug-in υβριδικές εκδόσεις, με τις μπαταρίες να αποδίδουν αντίστοιχα 60 kW και 90 kW. Οι παραπάνω κινητήρες θα συνδυάζονται με χειροκίνητα ή αυτόματα κιβώτια, τόσο σε πισωκίνητες, όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Η επίσημη πρεμιέρα της νέας BMW Σειράς 3 αναμένεται να γίνει στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Advertisement

ybmw-001-chariatis-640 b