Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προ των πυλών η ηλεκτρική BMW i4

Ελλάδα 12:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προ των πυλών η ηλεκτρική BMW i4

ΝΕΑ

Προ των πυλών η ηλεκτρική BMW i4

ΝΕΑ

Η Βαυαρική φίρμα ετοιμάζεται να παρουσιάσει μέσα στο 2021 το ηλεκτροκίνητο σεντάν i4, που θα αποτελέσει τον άμεσο ανταγωνιστή του Tesla Model S.

Advertisement
Advertisement

 

Το συγκεκριμένο μοντέλο βρίσκεται σε διαδικασία εντατικών δοκιμών στη περιοχή της Ανδαλουσίας, στην Ισπανία, ενώ έχουμε στα χέρια μας περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν τα μηχανικά μέρη, αλλά και λεπτομέρειες σχετικά με την σχεδίασή του. Ξεκινάμε με το τελευταίο, αναφέροντας ότι θα βασίζεται στο πρωτότυπο i Vision Dynamics, διατηρώντας το ιδιαίτερα φουτουριστικό αμάξωμα και την εντυπωσιακή μάσκα, η οποία διαθέτει εισαγωγές αέρα, απλά για αισθητικούς λόγους, καθώς δεν θα υπάρχει θερμικό σύνολο. Επίσης, οι πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν ουσιαστικά ένα τετράθυρο μοντέλο, με κουπέ καταβολές, αυξημένο ύψος από το έδαφος, ενώ οι διαστάσεις του ακολουθούν τα πρότυπα της Σειράς 4. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν η BMW i4 θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική CLAR ή μία ανεξάρτητη πλατφόρμα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η συστοιχία των μπαταριών έχει τοποθετηθεί χαμηλά το δάπεδο, ενώ για να διατηρηθεί χαμηλά το βάρος, η i4 θα διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο και οροφή από υλικό CFRP.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση παραγωγής της i4 θα είναι εφοδιασμένη με δύο ηλεκτροκινητήρες, αμφότεροι τοποθετημένοι σε κάθε άξονα που θα προσφέρουν ένα «έξυπνο» σύστημα τετρακίνησης με torque vectoring. Από το μενού δεν θα λείπουν επίσης η ενεργή τετραδιεύθυνση και η αερανάρτηση. Σε ότι αφορά την αυτονομία, πηγές μέσα από την εταιρεία αναφέρουν ότι  με πλήρη φόρτιση θα καλύπτει απόσταση πάνω από 600 km, ενώ υπάρχει και η περίπτωση η εταιρεία από το Μόναχο να παρουσιάσει και άλλες εκδόσεις, ανάλογα τη χωρητικότητα των μπαταριών ακολουθώντας το παράδειγμα της Tesla. Εξαιρετικές θα είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε 4,0 δευτερόλεπτα, τη στιγμή που η τελική ταχύτητα να ορίζεται πάνω από τα 200 km/h.

Advertisement

 

 

Advertisement