Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη για το ηλεκτρικό Golf;

Ελλάδα 15:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη για το ηλεκτρικό Golf;

ΝΕΑ

Πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη για το ηλεκτρικό Golf;

ΝΕΑ

Το περιμέναμε πριν από πέντε μήνες στη Γενεύη, αλλά όπως όλα δείχνουν θα παρουσιαστεί στο κοινό το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη. Ο λόγος για το E-Golf, την ηλεκτρική έκδοση του μικρομεσαίου της Volkswagen. Ο κατασκευαστής από το Βόλφσμπουργκ έχει έτοιμο το αυτοκίνητο, άλλωστε έχουν εδώ και μήνες διαρρεύσει φωτογραφίες και τεχνικές λεπτομέρειες.

Advertisement
Advertisement

Το E-Golf θα αναμετρηθεί με μοντέλα όπως το ηλεκτρικό Ford Focus, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται και θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Δημοσιεύματα σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η τιμή του ηλεκτρικού Golf θα βρίσκεται στα επίπεδα των 35.000 ευρώ, κοντά δηλαδή σε αυτά του μικρότερου σε διαστάσεις και χώρους BMW i3.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και παλαιότερα, ο ηλεκτροκινητήρας του μοντέλου της Volkswagen προσφέρει ισχύ 115 PS και ροπή 27,5 kgm. Με πλήρως φορτισμένες της μπαταρίες (απαιτείται διάστημα περίπου 5 ωρών) εξασφαλίζει αυτονομία 175 km. Η επιτάχυνση 0-100 km/h θα επιτυγχάνεται σε κάτω από 12 sec, ενώ τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 135 km/h, προκειμένου να γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας.

Η διάθεση του VW E-Golf στη γερμανική αγορά αναμένεται να αρχίσει τους πρώτους μήνες του 2014. Με δεδομένο το κόστος αγοράς αλλά και την περιορισμένη αυτονομία, το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων θα αφορά εταιρικούς στόλους. Άγνωστο πάντως παραμένει αν και πότε θα εισαχθεί στην Ελλάδα.[nggallery id=2877]

Advertisement
Advertisement