Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα και για το ηλεκτρικό Kia Soul

Ελλάδα 19:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα και για το ηλεκτρικό Kia Soul

ΝΕΑ

Πρεμιέρα και για το ηλεκτρικό Kia Soul

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας παρουσίασης του νέου Kia Soul αποκαλύφθηκε και η άκρως ενδιαφέρουσα ηλεκτρική έκδοση EV που εικάζεται πως θα έχει αυτονομία της τάξης των 480 χιλιομέτρων.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό Kia Soul EV θα τροφοδοτείται από μια νέας τεχνολογίας υδρόψυκτη μπαταρία Ιόντων-Λιθίου 64 kWh η οποία υπάρχει και στο Kia Niro EV. Η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την αυτονομία του Soul EV (κάτι που αναμένεται μέσα στο 2019 όταν θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως και η εξέλιξή του) όμως θεωρείται πολύ πιθανό να είναι παραπλήσια με αυτή του Niro EV το οποίο σύμφωνα με τον κύκλο WLTP έχει αυτονομία της τάξης των 480 χιλιομέτρων.

Ο ηλεκτροκινητήρας του νέου Kia Soul EV φθάνει τους 201 ίππους και τα 40 χλγμ ροπής, κάτι που υπόσχεται και αρκετά πικάντικες επιδόσεις ενισχύοντας και τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου που φιλοδοξεί να ελκύσει νεότερο ηλικιακά κοινό.

2020 Soul EV

Advertisement
Advertisement

Το Kia Soul EV θα διαθέτει τέσσερα προγράμματα οδήγησης: Eco, Comfort, Sport και Eco+ τα οποία θα επεμβαίνουν τόσο στην ισχύ του κινητήρα, όσο και στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, στον κλιματισμό, την τελική ταχύτητα και σε όλους τους παράγοντες που σχετίζονται με το ενεργειακό ισοζύγιο. Παράλληλα το σύστημα Smart Eco Pedal Guide θα δίνει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες και οδηγίες για την καλύτερη διαχείριση του πεντάλ του γκαζιού με στόχο την βέλτιστη ενεργειακή εκμετάλλευση.

2020 Soul EV