Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα για τo Zenvo TSR-S των 1177 ίππων

Ελλάδα 9:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για τo Zenvo TSR-S των 1177 ίππων

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για τo Zenvo TSR-S των 1177 ίππων

ΝΕΑ

Στη Γενεύη θα παρουσιαστεί το νέο hypercar της Zenvo με τον κωδικό TSR-S που σύμφωνα με την εταιρία είναι ότι κοντινότερο σε αγωνιστικό μοντέλο.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Κινητήρια μονάδα του TSR-S είναι ένας χειροποίητος V8 5.8 λίτρων με διπλούς υπερτροφοδότες που έχει εξελιχθεί από την Zenvo και ο οποίος φθάνει τους 1177 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και περισσότερα από 110 kg ροπής.

Σε συνδυασμό με το γεγονός πως το βάρος του αγγίζει τα 1.495 κιλά το TSR-S υπόσχεται καταιγιστικές επιδόσεις. Σημειώστε πως το 0-100 Km/h σημειώνεται σε 2.8’’ και το 0-200 km/h σε 6.8’’ ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 325 km/h.

Για την κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί ένας συνδυασμός κράματος ελαφρού χάλυβα, αλουμινίου και ανθρακονημάτων ενώ η εταιρία από την Δανία σημειώνει πως η ρύθμιση του πλαισίου και της ανάρτησης έχει γίνει με αγωνιστικά πρότυπα.

Advertisement
Advertisement

ZENVO-TSR-S-187654567654harpi530

Μεταξύ των πιπεράτων στοιχείων θα σημειώσουμε πως ο κινητήρας έχει τρία προγράμματα λειτουργίας. Στο πιο ήπιο η απόδοσή του περιορίζεται στους 700 ίππους ενώ στην πιο άγρια φθάνει στο μέγιστο των 1177 ίππων. Η τρίτη επιλογή μεταβάλει αυτόματα συνεχώς την απόδοση με βάση τις συνθήκες κίνησης και την πρόσφυση ώστε να προσφέρει πάντα το πιο λειτουργικό και φιλικό για τον οδηγό υπόβαθρο.

Επίσης το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με ίσια δόντια όπως στα καθαρόαιμα αγωνιστικά λειτουργεί αυτόματα για χρήση στο δρόμο και αποκλειστικά χειροκίνητα στη επιλογή για πίστα. Τέλος το TSR-S έχει και ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και κινούμενη πίσω αεροτομή που λειτουργεί και ως υποβοήθηση στο φρενάρισμα.

Advertisement

Φυσικά το αγωνιστικό ύφος δεν θα μπορούσε να λείπει και από το εσωτερικό όπου λάμπουν δια της απουσίας τους κάθε είδους στοιχεία άνεσης όπως ο κλιματισμός, το ηχοσύστημα κ.α.

Εκτός πάντως από την τιμή του TSR-S, που αναμένεται να είναι εξαιρετικά υψηλή, οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί σίγουρα να έχουν και αρκετή υπομονή καθώς η δυναμική της παραγωγής της Zenvo, και για τα τρία μοντέλα που διαθέτει, δεν ξεπερνά τις πέντε μονάδες το χρόνο.

Advertisement

ZENVO-TSR-S-187654567654harp640