Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το εκρηκτικό MINI John Cooper Works GP

Ελλάδα 3:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για το εκρηκτικό MINI John Cooper Works GP

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το εκρηκτικό MINI John Cooper Works GP

ΝΕΑ

Το πιο δυνατό και ταχύτερο μοντέλο παραγωγής έως σήμερα δημιούργησε η MINI χαρίζοντας στο ήδη ταχύτατο John Cooper Works μια ακόμα πιο άγρια εμφάνιση αλλά και 306 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να μπερδέψεις την διάθεση ενός αυτοκινήτου όπως το ολοκαίνουργιο MINI John Cooper Works GP. Η εμφάνιση έχει δανειστεί πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο GP Concept που είχε παρουσιαστεί το 2017 στη Φρανκφούρτη.

Αυτό σημαίνει πως το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με ένα εντυπωσιακό body kit στο οποίο ξεχωρίζουν οι προεκτάσεις θόλων οι οποίες είναι κατασκευασμένες από ενισχυμένο με ανθρακονήματα πλαστικό. Ο ρόλος τους δεν περιορίζεται μόνο στην κάλυψη των μεγάλων τροχών 18 ιντσών και την αισθητική αναβάθμιση καθώς παίζουν ρόλο και στην βελτίωση της αεροδυναμικής. Επιπλέον ανασχεδιασμένοι είναι οι προφυλακτήρες ενώ απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει ούτε η τεράστια πίσω αεροτομή.

Advertisement
Advertisement

Η συνολική παραγωγή του GP θα περιοριστεί στις 3.000 μονάδες και όλα τα αυτοκίνητα θα είναι βαμμένα στην Racing Grey απόχρωση με την οροφή σε Melting Silver και την αεροτομή σε Chilli Red. Στο αμάξωμα και το εσωτερικό υπάρχουν αρκετά λογότυπα GP ενώ αντίστοιχα πολλά είναι και τα λειτουργικά ή διακοσμητικά στοιχεία που έχουν προκύψει από τρισδιάστατη εκτύπωση.

Καρδιά του John Cooper Works GP αποτελεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού δίλιτρου TwinPower Turbo με μεγαλύτερο υπετροφοδότη και intercooler, ενισχυμένα έμβολα και στρόφαλο αλλά και πιο ελεύθερη εξάτμιση. Η απόδοση φθάνει τους 306 ίππους και τα 45,9 χλγμ τα οποία μεταδίδονται στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Οι επιδόσεις φυσικά είναι εκρηκτικές καθώς το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 5,2’’ ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 260 χλμ./ώρα. Φυσικά η υψηλή απόδοση συνοδεύεται και από ανάλογες αλλαγές στο δυναμικό πακέτο. Το GP συνοδεύεται από μεγαλύτερα φρένα με τετραπίστονες δαγκάνες, πιο σφικτά αμορτισέρ και ελατήρια καθώς και πιο σκληρά σινεμπλόκ. Επιπλέον αλλαγές έχουν γίνει στην υποβοήθηση του τιμονιού και έχουν τοποθετηθεί επιπλέον ενισχύσεις στο αμάξωμα για αύξηση της ακαμψίας.