Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα για την Lamborghini Aventador SVJ Roadster

Ελλάδα 17:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για την Lamborghini Aventador SVJ Roadster

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για την Lamborghini Aventador SVJ Roadster

ΝΕΑ

Η ανοιχτή έκδοση της Aventador SVJ θα είναι το νέο μοντέλο που θα φιλοξενείται στο περίπτερο της Lamborghini στη Γενεύη.

Advertisement
Advertisement

Η άκρως σκληροπυρηνική έκδοση πίστας Superveloce Jota της Aventador θα έχει πλέον και εκδοχή με ανοιχτή οροφή καθώς η SVJ Roadster θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το μοντέλο θα είναι περιορισμένης παραγωγής και θα έχει τα ίδια αποσπώμενα πάνελ οροφής όπως και η κανονική Roadster. Τα πάνελ είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και ζυγίζουν 6 κιλά το καθένα ενώ μπορούν να αποθηκευτούν στο χώρο κάτω από εμπρός καπό.

Χάρη στις κατάλληλες ενισχύσεις σε καίρια σημεία η Roadster έχει την ίδια ακαμψία και επομένως αντίστοιχες δυνατότητες με την κλειστή Aventador SVJ η οποία θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή είναι το ταχύτερο street-legal αυτοκίνητο στο Νίρμπουργκρινκ με χρόνο 6:44.97.

Η Aventador SVJ κινείται από τον ατμοσφαιρικό 6.5 V12 κινητήρα των 770 ίππων και 73,4 kgm ροπής ο οποίος διαθέτει βαλβίδες εισαγωγής από τιτάνιο. Επιπλέον η έκδοση SVJ διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο αεροδυναμικό πακέτο με ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία προσφέρουν μια αύξηση της κάθετης δύναμης κατά 40% σε σχέση με τις απλές εκδόσεις της Aventador. Επιπλέον κατάλληλες επεμβάσεις έχουν γίνει στην ανάρτηση, στο κιβώτιο και στο σύστημα ελέγχου της ευστάθειας ενώ ειδικά ρυθμισμένη ώστε να δίνει περισσότερη ισχύ στον πίσω άξονα είναι και η τετρακίνηση.

Advertisement
Advertisement