Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το κορυφαίο Toyota Yaris των 210 ίππων

Ελλάδα 8:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για το κορυφαίο Toyota Yaris των 210 ίππων

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το κορυφαίο Toyota Yaris των 210 ίππων

ΝΕΑ

Η Toyota παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης  τη νέα «hot» έκδοση του ανανεωμένου Yaris, η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα VW Polo GTI, Ford Fiesta ST, Opel Corsa OPC & Peugeot 208 GTI.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Εμφανισιακά, η Toyota έχει φροντίσει ώστε το κορυφαίο Yaris GRMN (με το GRMN να προκύπτει από το Gazoo Racing Masters of the Nürburgring) να έχει την αντίστοιχη περιβολή. Έτσι, εκτός από την μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος και τον εμφανή διαχύτη, στο εμπρόσθιο τμήμα έχουμε την κυψελοειδή μάσκα και τις νέες θέσεις για τους προβολείς ομίχλης. Υπάρχουν επίσης μεγαλύτερες σκουρόχρωμες ζάντες 17 ιντσών της BBS, διαφορετικά πίσω φώτα σε σχέση με αυτά των απλών 3θυρων Toyota Yaris που γνωρίζουμε, αλλά και νέα εξωτερικά αυτοκόλλητα. Στο εσωτερικό του μοντέλου τώρα, η γενικότερη εικόνα είναι λιτή και περιλαμβάνει μπάκετ καθίσματα, νέο τιμόνι, λεπτομέρειες αλουμινίου σε διάφορα σημεία και διαφορετική γραμματοσειρά στον πίνακα οργάνων.

Advertisement
Advertisement

Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, η Toyota δεν προχώρησε στην ανακοίνωση περισσότερων λεπτομερειών, σε σχέση με αυτά που γνωρίζαμε. Έτσι, κάτω από το καπό του μοντέλου θα βρίσκεται ένας καινούργιος 1.800άρης βενζινοκινητήρας με κομπρέσσορα, ο οποίος θα έχει ονομαστική απόδοση 210 ίππων. Οι πληροφορίες αναφέρουν  ότι το Yaris GRMN θα έχει 0-100 σε λιγότερο από 6 sec, ενώ το set up της ανάρτησης και το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό θα προσφέρουν την σπορτίφ οδική συμπεριφορά που θα περίμενε κανείς από ένα τέτοιο μοντέλο.