Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice: Ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το BMW Connected!

  • Τάκης Τρακουσέλλης

Η BMW συνδέει τον οδηγό με το όχημα εδώ και αρκετά χρόνια μέσω του ConnectedDrive. Με το λανσάρισμα του BMW Connected τον Αύγουστο σε επίλεκτες Ευρωπαϊκές αγορές, η BMW προσφέρει πλέον μια ολοκληρωμένη ψηφιακή φιλοσοφία για μια συνολική εμπειρία υπηρεσιών, που καλύπτει όλους τους τομείς της προσωπικής μετακίνησης.

Με βάση την ευέλικτη πλατφόρμα Open Mobility Cloud, το BMW Connected ενσωματώνει το όχημα στην ψηφιακή ζωή του χρήστη μέσω πολλαπλών σημείων αφής όπως ένα iPhone ή Apple Watch. Η πρώτη έκδοση του BMW Connected εστιάζει πρωτίστως στη διαχείριση του ταξιδιού με ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες που σχεδιάστηκαν για να απλουστεύσουν τον καθημερινό προγραμματισμό διαδρομών και ραντεβού: με το BMW Connected ο χρήστης φτάνει στον προορισμό του στην ώρα του και χωρίς άγχος.

«Τα επόμενα χρόνια, η ψηφιοποίηση θα επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο χρήσης των αυτοκινήτων μας: θα εμφανίζονται ψηφιακές υπηρεσίες που θα μας συνδέουν πλήρως με τον προσωπικό κόσμο μας, ανεξάρτητα αν βρισκόμαστε στο δρόμο ή στο σπίτι. Το αυτοκίνητο θα μεταμορφώνεται σε μία έξυπνη συσκευή – ευφυώς συνδεδεμένο, ομαλά ενσωματωμένο και άριστα συντονισμένο στις ατομικές ανάγκες κάθε χρήστη. Αυτό ακριβώς φιλοδοξεί να πετύχει η πρώτη έκδοση του BMW Connected», εξηγεί ο Dieter May, Ανώτερος Αντιπρόεδρος στο τμήμα Digital Services & Business Models (Ψηφιακές Υπηρεσίες & Επιχειρηματικά Μοντέλα) του BMW Group.

Λειτουργίες BMW Connected: 
Με το BMW Connected, η μετακίνηση επεκτείνεται πέραν του αυτοκινήτου. Το BMW Connected είναι ένας ψηφιακός σύντροφος που προσφέρεται με τη μορφή εφαρμογής και συνδυάζει διάφορες λειτουργίες για τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης. Αφού ο χρήστης δημιουργήσει ένα λογαριασμό στο ConnectedDrive και ολοκληρώσει μία σύντομη online διαδικασία εγγραφής, μπορεί να δημιουργήσει το δικό του προφίλ στο BMW Connected γρήγορα και εύκολα. Από εκεί και πέρα, το BMW Connected – που αρχικά είναι διαθέσιμο για χρήστες Apple iPhone – ανιχνεύει όλες τις σχετικές με τη μετακίνηση πληροφορίες, όπως διευθύνσεις και χρόνους άφιξης που περιέχονται σε καταχωρήσεις του ημερολογίου, και ειδοποιεί τον οδηγό σχετικά με την ιδανική ώρα αναχώρησης για άφιξη στο προορισμό με ακρίβεια σύμφωνα με πληροφορίες από δελτία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο. Το BMW Connected είναι επίσης πρακτικό για τη μεταφορά τοποθεσιών και σημείων ενδιαφέροντος από άλλες εφαρμογές, αποθηκεύοντάς τα στοιχεία σαν έναν προορισμό μαζί με την επιθυμητή ώρα άφιξης και εισάγοντάς τα στα συστήματα πλοήγησης των αυτοκινήτων BMW με μερικά clicks. Στην περίπτωση υβριδικών και μοντέλων BMW i, σχετικά δεδομένα όπως η υπόλοιπη αυτονομία ή η φόρτιση της μπαταρίας μπορούν να λαμβάνονται από απόσταση και να περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό του ταξιδιού.

Ποτέ ξανά αργοπορημένοι
Ακριβής άφιξη στον προορισμό, με τις λειτουργίες του BMW Connected που αποστέλλουν ειδοποιήσεις για την ‘ώρα αναχώρησης’ στο smartphone ή το Apple Watch του χρήστη προτρέποντάς τον να φύγει ώστε να φτάσει στην ώρα του. Για το σκοπό αυτό, ο αναμενόμενος χρόνος οδήγησης συγκρίνεται συνήθως με την επικρατούσα κυκλοφοριακή κατάσταση. Οι όποιες σημαντικές αλλαγές επισημαίνονται με χρώμα στην εφαρμογή, ώστε ο οδηγός να φτάσει στον προορισμό του σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
Η λειτουργία “Personal Learned Destinations” αναγνωρίζει τοποθεσίες στις οποίες ταξιδεύει τακτικά ο χρήστης και τις αποθηκεύει αυτόματα ως επιθυμητούς προορισμούς, με δυνατότητα πρόσβασης με ένα click εάν χρειαστεί. Συμπληρωματικά, το BMW Connected προσφέρει επίσης τη δυνατότητα αναγνώρισης προσωπικών ‘μοντέλων’ μετακίνησης, όπως η καθημερινή διαδρομή στο σπίτι από τη δουλειά. Εάν για παράδειγμα, λόγω ασυνήθιστων κυκλοφοριακών συνθηκών προβλέπεται καθυστερημένη άφιξη, το BMW Connected αναλαμβάνει δράση προειδοποιώντας τον χρήστη και υποδεικνύοντας τη νωρίτερη ώρα αναχώρησης που έχει υπολογίσει ώστε να φτάσει στο σπίτι τη συνήθη ώρα. Αυτές οι λειτουργίες μαζί προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο προγραμματισμού του χρονοδιαγράμματος της ημέρας.

1bmw-connected-640


Εισαγωγή προορισμού στο σύστημα πλοήγησης με ένα
click
Η χρονοβόρος μηχανική εισαγωγή προορισμού στο σύστημα πλοήγησης ανήκει πλέον στο παρελθόν. Εάν η διεύθυνση του προορισμού και η επιθυμητή ώρα άφιξης έχουν καταχωρηθεί μέσω BMW Connected, όταν το iPhone συνδεθεί με το αυτοκίνητο τα δεδομένα αυτά μεταφέρονται, μόλις εισέρχεται ο χρήστης στο όχημα. Στη συνέχεια, προωθούνται άμεσα στο σύστημα πλοήγησης BMW και η καθοδήγηση διαδρομής μπορεί να ξεκινήσει. Με την έναρξη του ταξιδιού, ένα προκαθορισμένο μήνυμα SMS με την τρέχουσα ώρα άφιξης αποστέλλεται απευθείας από το όχημα σε επίλεκτες επαφές, όπως άτομα που συμμετέχουν σε μία συνάντηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά clicks στο iDrive Controller.

Ωστόσο, το σημείο που οι χρήστες παρκάρουν το όχημά τους δεν είναι πάντα το τέλος του ταξιδιού. Παράδειγμα η λειτουργία “Last Mile Navigation”, που τους δείχνει τον καλύτερο τρόπο για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους στη φορητή συσκευή τους. Πέραν αυτών, οι γνωστές υπηρεσίες BMW Remote Services έχουν ενσωματωθεί στο BMW Connected, που επιτρέπουν τον έλεγχο από απόσταση ποικίλων λειτουργιών – όπως κλιματισμό εσωτερικού, κλείδωμα και ξεκλείδωμα οχήματος, και λειτουργία κόρνας και σινιάλου προβολέων. Η τρέχουσα θέση του αυτοκινήτου ολοκληρώνει τις πληροφορίες που διατίθενται για τον χρήστη.

Πλατφόρμα BMW Connected
Στην καρδιά της φιλοσοφίας BMW Connected βρίσκεται μία ευέλικτη αρχιτεκτονική υπηρεσιών – το Open Mobility Cloud. Αυτή η πλατφόρμα βασίζεται στο Microsoft Azure και επεξεργάζεται δεδομένα και πληροφορίες από όλα τα είδη διαφορετικών πηγών. Με ατού τις δυνατότητες μηχανικής μάθησης και ανάλυσης δεδομένων, αποτελεί τη βάση για εξατομίκευση και προσανατολισμό πλαισίου των υπηρεσιών BMW Connected.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το BMW Connected;
Το BMW Connected και οι λειτουργίες του εξελίσσονται και προσαρμόζονται συνεχώς στις απαιτήσεις των πελατών. Ταυτόχρονα, οι λειτουργίες των υφιστάμενων εφαρμογών του BMW ConnectedDrive, όπως MyBMW Remote και BMW Connected Classic, σταδιακά μεταμορφώνονται σε BMW Connected. Η εμπειρία των πελατών σε κάθε τομέα της μετακίνησης επεκτείνεται και βελτιώνεται συνεχώς, με στοιχεία όπως παρακολούθηση και έλεγχος έξυπνου σπιτιού και ενσωμάτωση σε άλλα σχετικά, ψηφιακά οικοσυστήματα. Ξεκινώντας το Σεπτέμβριο, οι χρήστες στην Αμερική θα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στο BMW Connected μέσω μιας εφαρμογής Alexa (skill) του Amazon Echo, που θα τους δίνει τη δυνατότητα να πληροφορούνται για την κατάσταση του αυτοκινήτου – όπως αυτονομία, αλλά και να εκτελούν εντολές από απόσταση όπως ‘κλείδωμα θυρών’, όλα μέσω φωνητικών εντολών. Η ενσωμάτωση της εφαρμογής (skill) του Amazon Echo σε συσκευές συμβατές με την Alexa αναδεικνύει τον ηγετικό ρόλο της BMW στο τομέα της ψηφιοποίησης. Η BMW είναι από τις πρώτες εταιρίες αυτοκινήτων που κυκλοφορεί ένα καταναλωτικό προϊόν το οποίο υποστηρίζει φωνητικές υπηρεσίες και πρόσβαση σε πληροφορίες του οχήματος μέσω της Alexa.
Η ευέλικτη αρχιτεκτονική του BMW Connected διευκολύνει την εφαρμογή νέων λειτουργιών και υπηρεσιών. Η BMW θα παρουσιάζει την ανανεωμένη έκδοση του BMW Connected το φθινόπωρο στην παγκόσμια πρεμιέρα της επόμενης γενιάς της BMW Σειράς 5.

2bmw-connected-640

Λανσάρισμα σε επίλεκτες Ευρωπαϊκές αγορές.
Το BMW Connected διατίθεται ήδη στην Αμερικανική αγορά από τις 31 Μαρτίου 2016. Τον Αύγουστο θα επεκταθεί σε Γερμανία, Αυστρία, Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία, Δανία, Τσεχία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σουηδία, Φινλανδία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο.
Με το λανσάρισμα, το BMW Connected θα διατίθεται δωρεάν για download από το Apple App Store, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οχήματα BMW με ενεργοποιημένες τις προαιρετικές έξτρα υπηρεσίες “ConnectedDrive Services”.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto