Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πράσινο φως στην διαδοχή των Toyota GT86 και Subaru BRZ

Ελλάδα 0:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πράσινο φως στην διαδοχή των Toyota GT86 και Subaru BRZ

ΝΕΑ

Πράσινο φως στην διαδοχή των Toyota GT86 και Subaru BRZ

ΝΕΑ

Toyota και Subaru ανακοίνωσαν επίσημα την σύναψη συνεργασίας για την από κοινού εξέλιξη της νέας γενιάς των GT86 και BRZ.

Advertisement
Advertisement

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα φημολογίας σχετικά με το μέλλον των διδύμων GT86 και BRZ οι Toyota και Subaru βάζουν μια ευχάριστη τελεία καθώς ανακοίνωσαν την ανανέωση της συνεργασίας τους για την εξέλιξη της δεύτερης γενιάς του καθαρόαιμου οδηγοκεντρικού κουπέ.

Πρόκειται για την δεύτερη σχετική ανακοίνωση μετά από αυτή για την από κοινού εξέλιξη ενός τετρακίνητου ηλεκτρικού μοντέλου. Μάλιστα στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας η Toyota αύξησε το ποσοστό των μετοχών στη Subaru κατά 3,17% φθάνοντας πλέον σε συνολικό ποσοστό 20%. Αυτό αποτελεί ένα ακόμα βήμα στο μακρυπρόθεσμο σχέδιο συνεργασίας που προσβλέπει στην ενίσχυση και την ανάπτυξη της δυναμικής των δύο εταιριών.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν καμία από τις δύο εταιρίες δεν έχει δώσει περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με τις προδιαγραφές του νέου μοντέλου πέραν της διαβεβαίωσης από μέρους της Toyota πως θα παραμείνει πισωκίνητο. Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι πως η νέα γενιά του μοντέλου θα εξελιχθεί από λευκό χαρτί και δεν θα αποτελεί αναβάθμιση της παρούσας γενιάς. Πάντως οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό η εξέλιξη των νέων GT86 και BRZ να έχει φθάσει πολύ κοντά στην τελική έκδοση παραγωγής στα τέλη του 2020.