Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Πράσινη» διάκριση για το LEAF στη NAIAS 2018

Ελλάδα 22:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Πράσινη» διάκριση για το LEAF στη NAIAS 2018

ΝΕΑ

«Πράσινη» διάκριση για το LEAF στη NAIAS 2018

ΝΕΑ

Μία ακόμα ιδιαίτερη πρωτιά πανηγύρισε η Nissan σε ότι αφορά στο LEAF. Στο 100% ηλεκτροκίνητο όχημά της που είναι και το πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως, απονεμήθηκε το βραβείο «2018 FIPA Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» από την Παναμερικανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου (FIPA).

Advertisement
Advertisement

Η βράβευση έγινε στο περιθώριο του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, εκεί όπου εκπρόσωποι του θεσμού παρέδωσαν το συγκεκριμένο βραβείο στον José Luis Valls, πρόεδρο της Nissan Latin America.

«Αυτό το βραβείο είναι ένα σαφές παράδειγμα της παγκόσμιας ηγεσίας της Nissan στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, όπως και στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, υπό το όραμα του Nissan Intelligent Mobility, με το οποίο στοχεύουμε στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, αλλάζοντας τον τρόπο που τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία», είπε ο Valls.

Το ιαπωνικό μοντέλο που μετράει 300.000 πωλήσεις από το 2010 επικράτησε άλλων εννέα φιναλίστ. H νεά του γενιά παρουσιάστηκε το περασμένο Φθινόπωρο και προσφέρει αυτονομία της τάξης των 378 χιλιομέτρων, ισχύ 150 αλόγων και μέγιστη ταχύτητα 144 km/h, ενώ ενσωματώνει πληθώρα τεχνολογικών βοηθημάτων με σημαντικότερο το σύστημα αυτόνομης οδήγησης ProPILOT, που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της οδήγησης με μία λωρίδα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο.

Advertisement
Advertisement

leaf-2018-b640

Το νέο Nissan LEAF, τα πάντα για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ, θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (Instagram.com/SeitanF1)