Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πουλάει τελικά το ηλεκτρικό Hummer;

Ελλάδα 0:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πουλάει τελικά το ηλεκτρικό Hummer;

ΝΕΑ

Πουλάει τελικά το ηλεκτρικό Hummer;

ΝΕΑ

Το πληθωρικό (από κάθε άποψη) αμιγώς ηλεκτροκίνητο Hummer απασχολεί για τον παγκόσμιο Τύπο περίπου τέσσερα χρόνια, ως τώρα. Ωστόσο, η εμπορική παρουσία του είναι μικρότερη, συγκριτικά.

Advertisement
Advertisement

Η δημιουργία του νέου Hummer από την GMC σίγουρα, ήταν ένας εντυπωσιακός τρόπος για να γίνει γνωστή η ηλεκτροκίνηση στις ΗΠΑ. Αρχικά, ως pickup και στη συνέχεια ως SUV, o αυτοκινητικός «Γαργαντούας» αποτελεί ένα ξεχωριστό δημιούργημα το οποίο έχει ως στόχο και να προκαλέσει.

Να προκαλέσει το ενδιαφέρον, την ανάγκη για μίμησή του από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και τους υποψήφιους αγοραστές να το αποκτήσουν. Για το τελευταίο, τα στοιχεία υπάρχουν και έχουν διπλή ανάγνωση.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την GMC, το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς πουλήθηκαν 1.668 ηλεκτροκίνητα Hummer. O αριθμός δεν είναι μεγάλος δεδομένων του πληθυσμού των ΗΠΑ, της εν δυνάμει αγοραστικής δύναμης των Αμερικανών και του συμβολισμού που έχει το μοντέλο (ως ονομασία) γι’ αυτούς.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, υπεισέρχεται ο παράγων «σύγκριση» και συγκεκριμένα η αναφορική παράθεση με την εμπορική επίδοση του ίδιου χρονικού διαστήματος του 2023. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ποσοστιαία αύξηση των εφετινών πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο έφτασε στο αριθμητικά ορθό αλλά εξωπραγματικό 83.300%!

Όχι, δεν κάναμε λάθος στα ψηφία. Απλά, η αύξηση αυτή προκύπτει από το γεγονός το ίδιο περσινό διάστημα πουλήθηκαν μόνο δύο Hummer. Όλο το 2023 πουλήθηκαν 3.260 μονάδες του μοντέλου.

Στις ΗΠΑ, οι τιμές πώλησης του Hummer Pickup ξεκινούν από τα 96.550 δολάρια (περίπου 88.960 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), ενώ η κορυφαία έκδοσή του, δηλαδή αυτή με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες, κοστίζει από 148.000 δολάρια (περίπου 136.320 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).