Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πού χρησιμεύουν τα πράσινα και κόκκινα… σχοινάκια στη Maserati MC20;

Ελλάδα 17:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πού χρησιμεύουν τα πράσινα και κόκκινα… σχοινάκια στη Maserati MC20;

ΝΕΑ

Πού χρησιμεύουν τα πράσινα και κόκκινα… σχοινάκια στη Maserati MC20;

ΝΕΑ

Η νέα Maserati MC20 έρχεται από το εργοστάσιο και έχει σε διάφορά μέρη σχοινάκια! Τι είναι αυτά και τι σχέση έχουν ακόμα και με την ασφάλεια;

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο της Maserati ακούει στο όνομα MC20 και θα τολμούσαμε να το κατατάξουμε στην κατηγορία των super cars, τόσο λόγω σχεδίασης όσο και επιδόσεων. Εξωτερικά η εικόνα μιλά από μόνη της, ενώ από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών έχουμε και… λέμε.

Ο V6 κινητήρας βενζίνης των 3.0 λίτρων είναι twin turbo, αποδίδει 630 ίππους και παράγει 730Nm ροπή. Αν τα παραπάνω τα κάνουμε πράξη στο δρόμο, τότε για το κλασικό 0-100, ο οδηγός της MC20 θα χρειαστεί μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ αν πατήσει το γκάζι τέρμα στο πάτωμα το κοντέρ θα σταματήσει στα 325 χλμ./ώρα.

Εκτός από τα… κλασικά στοιχεία για ένα τέτοιο αυτοκίνητο και παρατηρώντας τη νέα MC20 διαπιστώνουμε πως σε ορισμένα σημεία, κρέμονται… πράσινα και κόκκινα σχοινάκια. Κάπως… περίεργο θα λέγαμε ιδίως για ένα μοντέλο τελευταίας τεχνολογίας και αυτής της κατηγορίας.

Η Maserati MC20

Δύο πράσινα – ένα κόκκινο

Advertisement
Advertisement

Τα δύο πράσινα σχοινάκια βρίσκονται στις πόρτες οδηγού και συνοδηγού και το κόκκινο στο χώρο αποσκευών ενώ… συνορεύει με το χώρο που βρίσκεται ο κινητήρας (δηλαδή στο πίσω μέρος).

Για να λύσουμε τις απορίες, τα πράσινα σχοινάκια σημαίνουν πως το αυτοκίνητο έχει περάσει από το εργοστάσιο όλους τους ελέγχους και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Η κίνηση αυτή γίνεται από τη Maserati καθώς οι άνθρωποί της δεν θέλουν να αφήνουν χαρτιά και αυτοκόλλητα στο όχημα, όπως γίνεται με τη συντριπτική πλειοψηφία.

Το ένα από τα δυο πράσινο σχοινάκια – κορδονάκαι που βρίσκεται στις πόρτες

Είναι θέμα ασφάλειας

Advertisement

Από την άλλη, το κόκκινο σχοινάκι στο πίσω μέρος της τρίτης πόρτας έχει να κάνει με την ασφάλεια. Βρίσκεται σε αυτό το σημείο για την περίπτωση που κάποιος κλειδωθεί στο χώρο αποσκευών, οπότε θα τραβήξει το συγκεκριμένο σχοινί για να τον ανοίξει.

Το κόκκινο σχοινάκι στο χώρο αποσκευών

Χωράει άνθρωπος στο… πορτ μπαγκάζ;

Σ’ αυτή την περίπτωση το ερωτηματικό έχει να κάνει με το ποιος θα… χωρέσει σε τόσο μικρό χώρο καθώς η χωρητικότητά του είναι μόλις 150 λίτρα;

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σχεδόν έτοιμο ένα ακόμα ελληνικό drone – Πότε θα το δούμε;
Σαρωτική η Renault στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα
Καμία αύξηση στα διόδια!