Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα παρουσιαστεί η ηλεκτροκίνητη Lamborghini Urus;

Ελλάδα 13:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα παρουσιαστεί η ηλεκτροκίνητη Lamborghini Urus;

ΝΕΑ

Πότε θα παρουσιαστεί η ηλεκτροκίνητη Lamborghini Urus;

ΝΕΑ

Η Lamborghini παρουσίασε την Urus SE (δηλαδή αυτή με κινητήρα διάταξης Plug-in Hybrid) και στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Βρετανία, σε μια εκδήλωση η οποία επεφύλασσε ειδήσεις.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι άφορα στη Lamborghini, η ιταλική εταιρεία διανύει την καλύτερη περίοδο της ως τώρα ιστορίας της σχετικά με τις πωλήσεις και την ανάπτυξη της.

Η Urus συνέβαλε καθοριστικά σε αυτό. Η δημιουργία της έκδοσης SE δίνει ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα τόσο αναφορικά με τη μέγιστη απόδοση και τις επιδόσεις του υπερπολυτελούς SUV όσο και στον τομέα της οικονομίας καυσίμου και μείωσης εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Θυμίζουμε ότι η Urus SE παρουσιάστηκε επίσημα πριν από λίγες εβδομάδες στο Πεκίνο. Το Plug-in Hybrid σύστημα που διαθέτει αποδίδει συνδυαστικά 799 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 950 Nm.

Advertisement
Advertisement

Μετά την κινεζική πρωτεύουσα, ήρθε η σειρά και της Ευρώπης και τα στελέχη της Lamborghini επέλεξαν το Ηνωμένο Βασίλειο για να την λανσάρουν και στην ήπειρό μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Ρούβεν Μορ, Τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας, αναφέρθηκε τόσο στη συγκεκριμένη έκδοση όσο και στο μέλλον του μοντέλου.

Όπως είπε, η Urus έχει το δικό της κοινό σε μια υποκατηγορία οχημάτων η οποία αναπτύσσεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια (σημ.: αυτή των υπερπολυτελών SUV υψηλών επιδόσεων). Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Η κατηγορία εξακολουθεί να αναπτύσσεται, επομένως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για πολλές εταιρείες.

Advertisement

»Το σημαντικότερο για καθεμία από αυτές είναι να βρουν τα μοντέλα της τη δική τους θέση στην αγορά παρά να κυνηγούν (εμπορικά) άλλα (αντίστοιχα) αυτοκίνητα».

Όταν ρωτήθηκε από συνάδελφο της αυτοκινητικής ιστοσελίδας Carscoops εάν αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη στρατηγική σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται και κάποιες παραχωρήσεις, ο Μορ απάντησε ξεκάθαρα: «Ναι!».

Advertisement

Όπως διευκρίνισε, στη Lamborghini δεν θα προσπαθήσουν να ανταγωνιστούν τη Ferrari Purosangue αλλά να διατηρήσουν αυτό που είναι η Urus

Δηλαδή, θα είναι τεχνολογικά προηγμένη, με κορυφαίες επιδόσεις και ακριβή αλλά όχι τόσο (ακριβή) ώστε να αποτρέπει τους υποψήφιους αγοραστές να τη αποκτήσουν. Έτσι εξασφαλίζεται και ο συγκριτικά αυξημένος όγκος παραγωγής συγκριτικά με τον αντίστοιχο του SUV από το Maranello.

Τέλος, ο Μορ ανέφερε ότι η αμιγώς ηλεκτροκίνητη Urus θα παρουσιαστεί το 2029, στην επόμενη γενιά του μοντέλου.

Advertisement