Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα κάνει ντεμπούτο η BMW Σειρά 4 παραγωγής

Ελλάδα 13:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα κάνει ντεμπούτο η BMW Σειρά 4 παραγωγής

ΝΕΑ

Πότε θα κάνει ντεμπούτο η BMW Σειρά 4 παραγωγής

ΝΕΑ

Οι φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει αποκαλύπτουν την ολοκαίνουργια BMW Σειρά 4 και τη γιγαντιαία μάσκα της σε όλη της τη δόξα, οπότε η επίσημη αποκάλυψη της έκδοσης παραγωγής φάνηκε να είναι… επικείμενη.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πηγές του BMW Blog, δεν έχουμε πολύ χρόνο να περιμένουμε, η νέα BMW Σειρά 4 θα κάνει το μεγάλο ντεμπούτο της μέσα στο καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον προσεχή Ιούνιο.

Το χρονοδιάγραμμα έχει νόημα, καθώς η παραγωγή αναμένεται επίσης να ξεκινήσει τον Ιούλιο. Η αποκάλυψη του Ιουνίου υποδεικνύει επίσης ότι η BMW σχεδίαζε να παρουσιάσει τη νέα σειρά 4 στον κόσμο στο Auto Show του Ντιτρόιτ το 2020, αλλά αυτό προφανώς δεν θα συμβεί τώρα, αφού η έκθεση ακυρώθηκε λόγω πανδημίας και θα πραγματοποιηθεί ένα χρόνο αργότερα. Αντ ‘αυτού, η BMW Σειρά 4 θα παρουσιαστεί on line ως είθισται τελευταία, αλλά θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι να τη δούμε με σάρκα και οστά, αφού όλες οι εκδηλώσεις-εκθέσεις έχουν ακυρωθεί για φέτος.

Advertisement
Advertisement

Όπως έχουμε δει σε κατασκοπευτικές λήψεις, η νέα BMW Σειρά 4 θα έχει μια τολμηρή εμφάνιση εμπνευσμένη από το BMW Concept 4. Η νέα της μάσκα θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τον προκάτοχό της προκειμένου να βοηθήσει στη διάκριση της από την Σειρά 3. Η νέα κατεύθυνση σχεδιασμού ήταν πολύ πολωτική, αλλά ελπίζουμε ότι η μάσκα της σειράς 4 στο αυτοκίνητο παραγωγής δεν θα φαίνεται τόσο συγκλονιστική όσο η αντίστοιχη του concept. Όσο για το εσωτερικό, τα πρωτότυπα έχουν εντοπιστεί με ένα πολύ γνωστό σχεδιασμό καμπίνας που μεταφέρεται αυτούσιος από τη BMW Σειρά 3. Περιέργως, ωστόσο, οι πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρξουν και κάποιες “ενδιαφέρουσες αλλαγές” αλλά δεν παρείχαν περαιτέρω λεπτομέρειες, οπότε ο σχεδιασμός φαίνεται να έχει εξελιχθεί από την τελευταία εμφάνιση στο πρωτότυπο της σειράς 4.

Όσον αφορά τις επιλογές στους κινητήρες, η BMW Σειρά 4 θα αξιοποιήσει έναν υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο 2.0 λίτρων βενζίνης που παράγει 255 ίππους στο βασικό μοντέλο, ενώ η θερμότερη M440i θα χρησιμοποιεί ένα υπερτροφοδοτούμενο 3.0-λίτρων inline-six με 380 ίππους. Ο τελευταίος μάλιστα θα μεταφερθεί επίσης στη νέα M4 που με τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα παράγει μεταξύ 440 και 500 ίππων. Μετά το ντεμπούτο της BMW Σειράς 4 Coupe τον Ιούνιο, οι νέες 4 Convertible και Gran Coupe θα πάρουν σειρά, αφού λογικά θα πρέπει να παρουσιαστούν στα τέλη του έτους. Σε ότι αφορά στη νέα M4 αυτή αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το επόμενο έτος (2021).