Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πότε θα έρθουν τα νέα Mazda στην Ελλάδα;

Ελλάδα 20:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα έρθουν τα νέα Mazda στην Ελλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Πότε θα έρθουν τα νέα Mazda στην Ελλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Ο Γενικός Διευθυντής της Mazda Ελλάδος, κ. Αρτέμης Ξαγοράρης, απαντά στις ερωτήσεις του NewsAuto.gr για το δίκτυο after sales, τις νέες υπηρεσίες, αλλά και τα πλάνα για εισαγωγή νέων μοντέλων της ιαπωνικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Ποια είναι η προτεραιότητά σας, προκειμένου η Mazda να αποκτήσει εκ νέου ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά;

Η προτεραιότητα μας αυτή τη στιγμή είναι να σεβαστούμε και να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους ήδη υπάρχοντες πελάτες μας, οι οποίοι μας έχουν τιμήσει με την προτίμησή τους και έχουν στην κατοχή τους ένα από τα μοντέλα της Mazda.

Κατά δεύτερον, στοχεύουμε στην εδραίωση μιας ειλικρινούς και προσοδοφόρας συνεργασίας για το παρόν και το μέλλον με τους επίσημους επισκευαστές που έχουμε ορίσει στην χώρα μας, δίνοντάς τους όλα τα εφόδια για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών μας.

Advertisement
Advertisement

Πώς – κατά την εκτίμησή σας – η ελληνική αντιπροσωπεία έφθασε στο σημείο να διακόψει κάθε δραστηριότητα;

Αυτό δεν είμαι σε θέση να σας το απαντήσω με λεπτομέρεια, άλλα όλοι γνωρίζουμε τις συνέπειες της οικονομικός ύφεσης που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Ήδη λειτουργούν 26 σημεία παρουσίας της ιαπωνικής μάρκας στην Ελλάδα. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα όσον αφορά την επέκταση του δικτύου αλλά και την ποιοτική αναβάθμισή του;

Advertisement

Τα 26 σημεία εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Mazda αποτελούν τον κύριο κορμό του δικτύου μας σε όλη την Ελλάδα. Διαθέτουν την εκπαίδευση, τα εργαλεία και συνεπώς τη δυνατότητα να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες, προμηθεύοντας τους πελάτες μας με ανταλλακτικά και προσφέροντας υπηρεσίες εργοστασιακού service, διάγνωσης, συντήρησης, καθώς και όλα τα νομιμοποιητικά έγραφα ΚΤΕΟ.

Μέχρι τα μέσα του 2015 σκοπεύουμε να οριστικοποιήσουμε ακόμη περισσότερες περιοχές, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Advertisement

Παράλληλα, σχεδιάζουμε να διευρύνουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πελάτες μας, αναφέρω ενδεικτικά το πρόγραμμα δωρεάν οδικής βοηθείας και αρκετές άλλες, τις οποίες και θα ανακοινώσουμε μόλις είμαστε έτοιμοι.

Αυτή η περίοδος είναι αρκετά δημιουργική για τη Mazda, με αρκετά νέα μοντέλα (Mazda2, CX-3, Mazda3, CX-5, Mazda6). Όμως το ελληνικό κοινό δεν έχει τη δυνατότητα να τα δει από κοντά και να τα επιλέξει. Υπάρχει στα σχέδια η εισαγωγή τους στη χώρα μας και αν «ναι» από πότε;

Όντως η Mazda διανύει ξανά μια πολύ συναρπαστική περίοδο, έχοντας όλα αυτά τα νέα μοντέλα στη διάθεσή της. Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να οδηγήσω και να δοκιμάσω ο ίδιος τα περισσότερα από τα νέα μοντέλα στο εξωτερικό και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η εμπειρία ήταν μοναδική.

Advertisement

Βεβαίως η Mazda κοιτά με αισιοδοξία την ελληνική αγορά. Προς το παρόν έχουμε επικεντρωθεί στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών After Sales στους 100.000 υπάρχοντες κατόχους αυτοκινήτων Mazda, με σκοπό να αξιολογήσουμε μελλοντικά τη δυνατότητα πώλησης αυτοκινήτων. Πιστεύω πως στα τέλη του τρέχοντος έτους θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα.

Υπάρχει τουλάχιστον ως σκέψη να εισάγετε ορισμένα (ως εκθεσιακά δείγματα) προκειμένου να κρατήσετε «ζεστό» το πιστό κοινό της Mazda;

Όπως προανέφερα, αυτή τη στιγμή δεν προωθούμε κανένα λανσάρισμα νέου μοντέλου. Να είστε σίγουρος όμως ότι όταν ξεκινήσει η εισαγωγή αυτοκινήτων Mazda στην Ελλάδα, θα έχουμε πολλές και συναρπαστικές παρουσιάσεις νέων μοντέλων.

Πόσα αυτοκίνητα Mazda εκτιμάτε ότι αυτή την περίοδο βρίσκονται εν λειτουργία στη χώρα μας;

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 40.000 είναι μοντέλα της τελευταίας δεκαετίας.

Φοβάστε μήπως η μακρά αποχή της Mazda από την ελληνική αγορά κόψει τους δεσμούς με τους πελάτες της μάρκας;

Η Mazda έχει ξεχωριστούς πελάτες και διατηρεί μαζί τους μια ιδιαίτερη και ανθρώπινη σχέση, επομένως κάτι τέτοιο δεν μας φοβίζει. Φροντίζουμε τους πελάτες μας, κατασκευάζοντας αυτοκίνητα που δεν τους εγκαταλείπουν, ενώ ταυτόχρονα τους μεταφέρουμε το πάθος και τον ενθουσιασμό που όλοι έχουμε μέσα μας και παραμένουμε σταθερά δίπλα τους προσφέροντάς τους ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης.

ΑΠΟΔΟΣΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ