Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε οδήγησε τελευταία φορά ο Barack Obama; (vid)

Ελλάδα 4:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε οδήγησε τελευταία φορά ο Barack Obama; (vid)

ΝΕΑ

Πότε οδήγησε τελευταία φορά ο Barack Obama; (vid)

ΝΕΑ

Σε μία συνέντευξη στο νυχτερινό πρόγραμμα του Jimmy Kimmel, ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε και στη σχέση του με το αυτοκίνητο. Με σπαρταριστό τρόπο, όπως μπορείτε να δείτε..

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Η συνέντευξη του Barack Obama στη χιουμοριστική εκπομπή του Jimmy Kimmel στο ABC είχε τα πάντα: από σοβαρό πολιτικό σχόλιο για θέματα όπως ο ρατσισμός στις ΗΠΑ, μέχρι σχολιασμό ενοχλητικών… τιτιβισμάτων στο twitter και από λεπτομέρειες της καθημερινότητας του Προέδρου (άραγε μαγειρεύει;) μέχρι τη σχέση του με τα αυτοκίνητα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης, σε κάποια φάση ο Jimmy Kimmel – ηθοποιός ο ίδιος με μεγάλη πείρα στη stand up κωμωδία – ρωτάει τον Αμερικανό Πρόεδρο αν οδηγεί ποτέ. Κι εκείνος του λέει: «δεν μπορώ να οδηγήσω».

Advertisement
Advertisement

Το κοινό ξεσπά σε γέλια όταν ο Obama προσπαθεί να εξηγήσει ότι ενώ ξέρει να οδηγεί, δεν του επιτρέπεται. Κι όταν ο παρουσιαστής τον ρωτάει για το αν έχει πάντα μαζί του το πιστοποιητικό γέννησης, γυρίζει ο Obama και του λέει: «στην Κένυα οδηγούμε από την άλλη πλευρά του δρόμου» ξεσηκώνοντας το κοινό, μιας και στο παρελθόν είχαν υπονοήσει κάποιοι ότι ο Πρόεδρος κατάγεται από την αφρικανική χώρα (η γιαγιά του είναι Κενυάτισσα).

Στη συνέχεια ο Αμερικανός Πρόεδρος θυμήθηκε την τελευταία φορά που οδήγησε αυτοκίνητο: «Ήταν ένα από τα νέα – τότε – ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ανήκε σε ένα πρώην στέλεχος της κυβέρνησης. Ήταν πολύ ενθουσιασμένος μ’ αυτό οπότε του λέω, ας το δοκιμάσουμε. Του άρπαξα τα κλειδιά και άρχισα να κάνω κύκλους στη νότια πλευρά του Λευκού Οίκου. Και τότε η μυστική υπηρεσία ακούστηκε να λέει: ό,τι και να κάνετε, μην τον αφήσετε να βγει έξω!».

Με την ευκαιρία να πούμε ότι το περιστατικό έγινε το 2012. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ήταν το πολλά υποσχόμενο – αλλά αποτυχημένο σε πωλήσεις – Chevrolet Volt, με το οποίο έπιασε – όπως είπε – τα 35 μίλια/ώρα μέχρι να τον τσακώσουν οι μυστικοί του πράκτορες.

Advertisement

To 2010 ο Obama είχε επισκεφτεί την Chrysler, όπου τον υποδέχτηκε ο Sergio Marchionne, και είχε δοκιμάσει για λίγο το νέο τότε Volt. Στο λόγο που εκφώνησε μάλιστα ο Αμερικανός Πρόεδρος τότε στους εργαζόμενους του εργοστασίου στο Μίσιγκαν, δήλωσε εμφατικά ότι μέχρι το 2015 θα κυκλοφορούν ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ (δείτε ΕΔΩ το video).

Η πραγματικότητα όμως τον διέψευσε. Σήμερα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ είναι μόλις 286.000 (στοιχεία Φεβρουαρίου 2015), το οποίο σημαίνει ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη του Αμερικανού Ππροέδρου ήταν πέρα για πέρα άστοχη. Κατά 70%, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι.

Advertisement