Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχονται στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα της Xiaomi

Ελλάδα 22:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχονται στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα της Xiaomi

ΝΕΑ

Πότε έρχονται στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα της Xiaomi

ΝΕΑ

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, έβγαλε είδηση σε με αφορμή το πολυσυζητημένο SU7 του κινεζικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών.

Advertisement
Advertisement

Τη δραστηριοποίηση του σε έναν καινούριο τομέα, αυτόν της ηλεκτροκίνησης σχεδιάζει ο Όμιλος Quest. Ως “όχημα” γι’ αυτή την επέκταση θα χρησιμοποιηθεί η στρατηγική συνεργασία με την Xiaomi, της οποίας το ηλεκτρικό αυτοκίνητο SU7 ταράζει τα νερά της αυτοκινητοβιομηχανίας!

Υπενθυμίζεται ότι η Info Quest αποτελεί τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο και διανομέα του συνόλου των προϊόντων της κινεζικής εταιρείας στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, στο πλαίσιο μίας στρατηγικής συνεργασίας που μετράει πολλά χρόνια.

Το ενδιαφέρον του Ομίλου για είσοδο στην ηλεκτροκίνηση μέσω της Xiaomi επιβεβαίωσαν σε ξεχωριστές δηλώσεις τους στο περιθώριο του οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Θεόδωρος Φέσσας όσο και η Αντιπρόεδρος κα Ευτυχία Κουτσουρέλη.

Advertisement
Advertisement

«Είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ!», σημείωσε ο κ. Φέσσας εκτιμώντας ότι θα χρειαστεί περίπου μία τριετία, ως το 2027, για την οργανωμένη πώληση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Xiaomi στην ελληνική αγορά. Κι αυτό πρωτίστως λόγω της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας του μοντέλου. Είναι ενδεικτικό πως οι προπαραγγελίες μόνο από την Κίνα έχουν ήδη υπερκαλύψει τον προγραμματισμό της φετινής παραγωγής.

Σημειωτέον πως η τιμή της κορυφαίας έκδοσης του SU7 έχει οριστεί στην Κίνα στις 38.400 ευρώ, ενώ η βασική έκδοση με 295 ίππους και αυτονομία 700 χιλιομέτρων κοστίζει 27.700 ευρώ.

«Η Xiaomi πρωτοήρθε στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας και της Info Quest. Δεν υπάρχει καλύτερο στρατηγικό partnership!», σχολίαζε απ’ την πλευρά της η Αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest κα Ευτυχία Κουτσουρέλη.