ΝΕΑ

Πότε έρχεται το Skoda Snowman;

Ελλάδα 13:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε έρχεται το Skoda Snowman;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται το Skoda Snowman;

ΝΕΑ

Το νέο και μεγαλύτερο SUV της Skoda θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο κοινό προς τα τέλη του χρόνου και θα λανσαριστεί στις αγορές μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

To μεγαλύτερο και επταθέσιο SUV της Skoda βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξής του και δοκιμάζεται ήδη στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και το μήκος του αμαξώματος θα φτάνει περίπου τα 4,6 m, ενώ σχετικά με την ονομασία του νέου Skoda η επικρατέστερη είναι Snowman (αν και δεν αποκλείεται η Polar). Οι βασικές εκδόσεις θα είναι προσθιοκίνητες, ενώ θα υπάρχουν και τετρακίνητες με τον ηλεκτροϋδραυλικό συμπλέκτη Haldex να στέλνει την ροπή και στον πίσω άξονα.

Advertisement
Advertisement

Εκτός απρόοπτου, η γκάμα των κινητήρων θα είναι η ίδια με του Superb και στην βάση θα υπάρχει ο νέος 1.6 TDI καθώς και δύο μεγαλύτερες εκδοχές του 2.0 TDI. Από πλευράς βενζίνης, η βασική έκδοση θα είναι οι 1.4 TSI (με 125 ή 150 PS) η 1.8 TSI (με 180 PS) και οι 2.0 TSI (με 220 και 280 PS). Μερικές πετυχημένες σχεδιαστικά προσεγγίσεις του επερχόμενου Snowman μας δίνουν τα στούντιο X-Tomi και DesignRM που χρησιμοποιεί αρκετά στοιχεία από το νέο Superb.