Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε επιστρέφει ο Δακτύλιος;

Ελλάδα 9:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε επιστρέφει ο Δακτύλιος;

ΝΕΑ

Πότε επιστρέφει ο Δακτύλιος;

ΝΕΑ

Η ενίσχυση της αστυνόμευσης και η επιστροφή του μέτρου του Δακτυλίου, τις επόμενες ημέρες.

Advertisement
Advertisement

Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προανήγγειλε την επιστροφή του Δακτυλίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Πότε αναμένεται να συμβεί αυτό; Τις επόμενες ημέρες και αμέσως μετά το πέρας των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις, ενώ ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι θα επανεξεταστεί η ελεύθερη διέλευση των καινούριων αυτοκινήτων, που πληρούν τις περιβαλλοντολογικές προδιαγραφές, κάτι το οποίο, αν μη τι άλλο, προκαλεί ερωτηματικά…

«Τις αμέσως επόμενες μέρες, μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών, επιστρέφει και ο Δακτύλιος. Τα μέτρα πρέπει να επιτηρούνται. Ακριβώς αυτός είναι ο σχεδιασμός που είπαμε και προηγουμένως της αύξησης της δύναμης της Τροχαίας και γενικότερα της Διεύθυνσης εδώ στην Αττική, ανάμεσα στα υπόλοιπα να υποστηρίξει και αυτή τη δραστηριότητα, όσον αφορά στον έλεγχο και στον Δακτύλιο. Υπάρχουν βέβαια πάντοτε εξαιρέσεις, όπως αυτοκίνητα σύγχρονης τεχνολογίας που δεν εμπεριέχονται στους περιορισμούς του Δακτυλίου, και αυτό ίσως κάποια στιγμή πρέπει να το δούμε», τόνισε ο κ. Οικονόμου και κατέληξε:

Advertisement
Advertisement

«Ο Δακτύλιος όταν εισήχθη, δεν έγινε για την κίνηση, αλλά για το νέφος. Έγινε κυρίως για περιβαλλοντικούς λόγους και φτάσαμε στους λόγους της κυκλοφορίας. Συνεπώς, ίσως και εκεί πρέπει κάποια στιγμή να το δούμε αναλόγως. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε επεξεργαστεί σχέδιο για άλλου είδους Δακτύλιο και εφόσον δεν το έχουμε επεξεργαστεί, δεν μπορούμε να το συζητάμε. Για να μειωθεί η κίνηση στην Αθήνα και το Λεκανοπέδιο, χρειάζονται πολλαπλές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, χρειάζεται καλύτερη συγκοινωνία, μία αλλαγή κουλτούρας, όπως το να παίρνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο το αυτοκίνητό μας».

Ενισχύεται η αστυνόμευση

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε επίσης ότι θα ενισχυθεί η αστυνόμευση, ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Advertisement

«Έχουμε στενή συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, αυτούς τους 2-2,5 μήνες που βρισκόμαστε εδώ -υπήρχε στενή συνεργασία και με τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες- για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Η ασφάλεια είναι η βασικότερη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία της Δημοκρατίας. Θα ενισχύσουμε την αστυνόμευση, θα αυξήσουμε τις πεζές περιπολίες. Είχα την ευκαιρία, περισσότερες από μία φορές, σε διάφορες ώρες της ημέρας να περπατήσω αθόρυβα -δεν χρειάζεται θόρυβος σε αυτά και δημοσιότητα μεγάλη- με ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας σε σημεία που προβληματίζουν, που οι κάτοικοι αντιδρούν, να μιλήσω με επαγγελματίες και να μου πουν τους προβληματισμούς τους».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δεν θα γλυτώσουμε τις αυξήσεις στα διόδια
Υπογράφηκε η σύμβαση για τα 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
«Κλείδωσε» το έργο που αλλάζει τη Μεσσηνία