Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Κλείδωσε» το έργο που αλλάζει τη Μεσσηνία

Ελλάδα 7:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Κλείδωσε» το έργο που αλλάζει τη Μεσσηνία

ΝΕΑ

«Κλείδωσε» το έργο που αλλάζει τη Μεσσηνία

ΝΕΑ

Ο αυτοκινητόδρομος ταχείας κυκλοφορίας, θα διευκολύνει τη γρήγορη πρόσβαση στις τουριστικές περιοχές του νομού.

Advertisement
Advertisement

Στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υποδομών και Μεταφορών 2021-2025 εντάχθηκε το έργο-ΣΔΙΤ Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη, από το αρμόδιο υπουργείο.

Tο μεγάλο οδικό έργο της Μεσσηνίας που υπεγράφη τον περασμένο Μάιο, έχει σημαντικό αναπτυξιακό, αλλά και τουριστικό πρόσημο.

Το έργο έχει αναλάβει το σχήμα ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ύστερα από διαγωνισμό με τη μέθοδο της Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον 4 χρόνια και στη συνέχεια το προαναφερθέν σχήμα θα αναλάβει την λειτουργία και τη συντήρηση του άξονα.

Advertisement
Advertisement

Το έργο έχει ιδιαίτερα αναπτυξιακό χαρακτήρα καθώς θα βελτιώσει δραστικά την οδική πρόσβαση στις τουριστικές περιοχές της Μεσσηνίας που γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια με «ναυαρχίδα» το Costa Navarino.

Ο άξονας Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη είναι η φυσική συνέχεια του αυτοκινητόδρομου Μορέα. Με την ολοκλήρωση και λειτουργία του, ο οδηγός θα μπορεί να φτάνει σε 2 ώρες και 30 λεπτά στην περιοχή της Πύλου και σε περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά στην περιοχή της Μεθώνης.

Το κόστος του έργου όπως αυτό εγγράφεται στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υποδομών είναι 311,23 εκατομμύρια ευρώ, για την αναβάθμιση συνολικά 50 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα μέχρι την Μεθώνη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σοκ στη Θεσσαλονίκη – Τον χτύπησε και τον παράτησε (+video)
Ο Έλληνας δε βάζει μυαλό με τίποτα (+video)
To Euro 7 θα γίνει λιγότερο αυστηρό;